Gasp ettikleri 4 şirketi daha satacaklar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 18 2021
Herhangi bir suça karıştıklarına dair tek delil olmadığı hâlde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmeti tarafından el konulan 803 şirketten dördünün bu yıl satılacağı kaydedildi.
SAMANYOLUHABER- Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) eski İstanbul Beyoğlu belediye meclis üyesi ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkan Muhiddin Gülal haklarında kesinleşmiş mahkeme kararı olmadığı hâlde el konulan 803 şirketten dördünü daha satacaklarını söyledi.
Gülal, "2021’de Aynes Gıda (Süt), Alfemo Mobilya, Aker Tekstil (Eşarp), MarkAntalya Alışveriş Merkezi ve Central Hospital’in satışı düşünülüyor." dedi.
AKP'ye yakın bir grup gazeteci ile bir araya gelen TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Naksan Plastik ve Royal Halı’ya talep gelmediği için satış ihalesini ertelediklerini belirtti.
TMSF BAŞKANI: KESİNLEŞEN KARAR YOK
Gülal, "Erciyes Anadolu Holding (Boydak) ve Koza Altın gibi büyüyen, kâr eden şirketlerin ise hukuki süreci tamamlanmadan satışı mümkün değil." sözleri ile el konulan şirketlerin mülkiyetinin esas sahiplerinde olduğunu itiraf etti.

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal (sağda) "Şirketlerin mülkiyeti sahiplerinde." diyerek Hizmet Hareketi'ne yakın şirketlerin AKP tarafından nasıl gasp edildiğini itiraf etti.
"Darbe girişiminden bu yana 4,5 yıl oldu. Kesinleşen karar yok." diyen Gülal, "Yargıtay aşamasında olanlar var, istinaf aşamasında olanlar var. Birtakım sebeplerden dolayı hiç davası açılmayanlar var. En hızlı şekilde bu kararların çıkmasını ümit ediyorum. Müsadere kararı çıkanlar var. Kararlar kesinleşince bu şirketler devlete geçecek. Bizim de hareket alanımız genişleyecek.” diye konuştu.
Akın İpek'e ait Koza Altın’ın devlete geçme
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







