Gül: Kürtlerin aidiyetini zayıflatacak şey olursa büyük tehlikeyle karşılaşırız


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Terörle mücadele ederken, eğer Kürt vatandaşlarımızın bir şekilde rencide edecek, onların aidiyetini zayıflatacak bir şey olursa en büyük tehlike ile karşılaşırız. Bugün bütün Kürt vatandaşlarımızın bir siyasi şemsiye altında olmalarını da yanlış gördüm. Silahlı adamla sonuna kadar mücadele edilir. Halkı Türkiye'den uzaklaştırmamak lazım. Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşıdır." dedi.

Abdullah Gül, NTV'de Oğuz Haksever moderatörlüğünde Murat Yetkin, Ali Bayramoğlu ve Ayşe Böhürler'in sorularını cevapladı.

'GÜÇLÜ BİR HÜKÜMETİN KURULMASINI FAYDALI GÖRMÜŞTÜM'

Koalisyon görüşmelerinde hükümetin kurulması gerektiğini belirten Gül, "Ben doğrusu güçlü bir hükümetin kurulmasını bugünkü Türkiye şartlarında çok faydalı görmüştüm. Her iki taraftan da liyakat esasına uygun insanlardan kurulan bir hükümet, yani bakanlar çok partizan olursa koalisyon hükümetleri yürümez. Ama liyakat esaslı insanlardan bakanlar kurulsa çok faydalı olurdu." ifadelerini kullandı.

'KÜRT VATANDAŞLARIMIZIN AİDİYETİNİ SORGULAMAK ASIL TEHLİKE'

Şiddetle terörün karşısında durmamız gerektiğini dile getiren Abdullah Gül, "Terör örgütü ne yaptığının farkında mı değil mi, nasıl kullanılıyor, kim tarafından nasıl motive ediliyor bunlar çok sorgulanacak şeyler. Sadece Türk ailelerinin ocağına ateş düşmüyor, Kürt aileleri de ağlıyor. Burada terörle mücadele sonuna kadar devam eder. Teröristin silahı ne kadar güçlü olursa olsun, devletin silahı daha güçlü olur. Terörle mücadele eninde sonunda kazanılır. Ama burada çok dikkat etmemiz gereken şey halk. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın içinde Kürt aidiyeti olan vatandaşlarımızın aidiyetini zayıflatmamak gerekiyor. Terörle mücadele ederken, eğer Kürt vatandaşlarımızın bir şekilde rencide edecek, onların aidiyetini zayıflatacak bir şey olursa en büyük tehlike ile karşılaşırız. Bugün bütün Kürt vatandaşlarımızın bir siyasi şemsiye altında olmalarını da yanlış gördüm. Silahlı adamla sonuna kadar mücadele edilir. Halkı Türkiye'den uzaklaştırmamak lazım. Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşıdır. Bazen yanlış söylemler, yanlış davranışlar farkına varmadan başka gelişmelere yol açar. Ben daima hükümette olduğumda da, cumhurbaşkanı olduğumda da bütün vatandaşlarımızın aidiyetini güçlendirici, bağlılığını güçlendirici ne gerekiyorsa yapmak gerekir. Terörle mücadele o zaman başarılı olur. Bu bölgesel bir mesele haline geldi. Herkes kendi problemini kendisi vaktiyle çözmesi gerekir. Tabi ki dış politikanın neticeleri de terörün bugün bu hale gelmesinde etkileri olabilir. Türkiye'yi bir şekilde rahatsız etmek isteyenlerin bölgede de, dışında da bu terör örgütünü nasıl kullandıkları, besledikleri bilinen gerçeklerdir. Yanımızda bel kemiği kırılmış iki ülke var. Irak ve Suriye. Onun için çok dikkatli olmak gerekiyor. Herkesin büyük bir dayanışma içinde terörle mücadele konusunda güçlü durmak gerekiyor." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Gül: Kürtlerin aidiyetini zayıflatacak şey olursa büyük... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER