Anadolu yakasına metro geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu yakasının trafik sorununa önemli ölçüde çözüm getirecek Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ihalesini 10 gün içinde gerçekleştirecek.

Anadolu yakasına metro geliyor

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 17 kilometrelik metro, Üsküdar'daki vapur iskelesi önünden başlayarak, Capitol Alışveriş Merkezi, Altunizade, Çamlıca, Kısıklı, Ümraniye, Alemdağ, Dudullu, Şile yolu kavşağı, Çekmeköy güzergahında çalışacak. Anadolu yakasının trafik sorununa önemli ölçüde çözüm getirecek metronun,inşaatın başlamasından sonra 4 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. Ayrıca metro kazısı 5 ayrı noktada karşılıklı olarak başlatılacak ve 24 saat esasına göre çalışılacak. Delme tünel teknolojisi ile yapılacak olan metroda, 2 kilometre depo alanı ve 16 adet istasyon bulunacak. Çalışmalar tamamen yerin altında sürdürüleceği için trafik sıkışıklığı ve çevreye rahatsızlık verilmeyecek. Saatte tek yönde 45 bin yolcu taşıyacak metroda 6 dizili vagonlar kullanılacak. Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ihalesinin 10 gün içinde yapılması planlanıyor.
İstanbul'da halen 4. Levent-Darüşafaka, Otogar-Bağcılar, Taksim-Yenikapı, Kadıköy-Kartal, Edirnekapı-Sultançiftliği metro ve hafif metro inşaatları devam ediyor.
<< Önceki Haber Anadolu yakasına metro geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER