BDP heyeti bombardımanın yaşandığı Kandil'e çıkamadı

Kandil randevusu bombalamayı erteletti.

BDP heyeti bombardımanın yaşandığı Kandil'e çıkamadı

Öcalan'ın mektubunu götürmek için Kuzey Irak'a geçen BDP'liler, jetlerin bomba yağdırdığı Kandil'e çıkamadı. Heyet Ankara'yı arayıp bombardımanın durmasını istedi. Operasyon durunca buluşma gerçekleşebildi.

Abdullah Öcalan'ın mektubunu, çözüm süreci kapsamında Kandil'e götüren heyetteki isimlerden BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'ya dönüşünün ardından özel açıklamalarda bulundu. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre Demirtaş şunları söyledi:

ANKARA'YI ARADIK

TÜRKİYE'DE havalimanındayken, Kandil'in bombalandığını duyduk. Erbil temsilciliğimize sorduk; doğruladı. Kısa bir açıklama yaptık ve 'Bu koşullarda çalışmaları yürütmemiz zor' dedik. Kuzey Irak'a indiğimizde bombalama devam ediyordu. Bu sırada Kandil haber gönderip, 'Heyetin güvenliği için görüşmeyi iptal ettik' dedi. Bu gelişme üzerine Kuzey Irak'tan Ankara'yı aradık. Hükümet'e ulaşamadık ama haber gönderip bombalamanın durmasını istedik. Bu koşullarda görüşme yapmamızın mümkün olmadığını söyledik. Bombalama durduktan saatler sonra Kandil, görüşmeyi yeniden kabul etti. Bir gün sonra da görüşme gerçekleşti. 

REHİNELERİ HABUR'A BİZ GETİRECEĞİZ

PKK'nın elindeki kişiler en geç haftaya çarşamba günü bırakılmış olacak. Bu konudaki teknik hazırlıklarımız ve temaslarımız sürüyor. Onları Habur'a kadar getirip teslim edeceğiz. Ondan sonrası devletin işi. Habur'a kadar gelişte güvenlik konusunda Kürdistan Federe Bölgesi'nden destek istedik.

<< Önceki Haber BDP heyeti bombardımanın yaşandığı Kandil'e çıkamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER