CHP'nin Şam ziyaretine dair bir skandal daha!

CHP heyetini Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’le görüştüren kişinin ilginç bağlantıları dikkat çekiyor.

CHP'nin Şam ziyaretine dair bir skandal daha!

  • CHP'lileri götüren ismin Şam'daki ortağı El Muhaberat elemanı.
  • Ebu Firas kod adlı şahıs Esed görüşmesini ayarlamış.
  • Aynı zamanda kampları bombalama ve muhalifleri kaçırma talimatı veren de o.

Mahmut K.’nın hem Reyhanlı saldırısı hem de mülteci kamplarının bombalanması ve Suriye muhalefetinin etkin isimlerinin kaçırılarak Esed rejimine teslim edilmesiyle ilgili olayların baş aktörleriyle yakın ilişki içinde olduğu ortaya çıktı. Kampları bombalama hazırlığı yapan ekibin içinde olduğu için gözaltına alınan Mahmut K.’nın, CHP heyetini Şam’a götüren ve Esed’le görüşmelerini ayarlayan kişinin ortağı olduğu ortaya çıktı.

Suriye’de ‘Anas’ yardımcı oldu

Mahmut K. ifadesinde, Ebu Firas kod adlı Anas Asalıeh’in kendisinin Şam’daki temsilcisi olduğunu, oradaki işlerini onun takip ettiğini, Anas’ın sık sık Hatay’a gelip gittiğini, Anas’ın Suriye yönetimi ile arasının çok iyi olduğunu, Şam’da ve Suriye’nin diğer yerlerinde sözü geçen biri olduğunu anlattı. CHP Hatay Milletvekillerinin Suriye’ye gitmesinde kendisinin araç ayarladığını ve birlikte Suriye’ye gittiklerini anlatan Mahmut K., Suriye tarafında kendilerine Anas’ın yardımcı olduğunu söyledi.

El Muhaberat elemanı çıktı

Star'da yer alan habere göre Mahmut K., Anas’ın organizasyonuyla CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’ın Beşşar Esed’le direk görüştüğünü anlattı. CHP’lileri Esed’e götüren Mahmut K.’nın ‘Benim Şamdaki temsilcim’ dediği Anas Asalıeh’in Suriye istihbaratı El Muhaberat görevlisi olduğu belirlendi. Suriyeli muhalif liderlerin kaldığı kampların bombalanması, Riyad El Esad başta olmak üzere önde gelen Suriyeli muhaliflerin kamplardan kaçırma operasyonun başında Ebu Firas kod adlı Anas’ın bulunduğu tespit edildi.

Kampları bombalatacak kişi

Bombalama ve kaçırma eylemiyle ilgili gözaltına alınan M.Ö., ifadesinde Ebu Firaz kod isimli El Muhaberat elemanı ile 8-9 kişinin katıldığı toplantılar yaptıklarını, bu toplantılarda Ebu Firaz’ın “Suriye’deki rejime yardım edilmesi, muhaliflerin cezalandırılması, kendilerinden destek amaçlı Albay Harmuş olayına benzer kaçırma eylemleri yapmalarını, muhaliflerin lideri olan Riyad El Esad’ın kaldığı Boynuyoğun Kampı’nın güvenliğinin aşılması ve Esad’ın kaldığı çadırın yerinin tespit edilmesi ve bombalanmasını” istediğini anlattı.
<< Önceki Haber CHP'nin Şam ziyaretine dair bir skandal daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER