Efkan Ala'yı yalanlayan bizzat Ali Babacan oldu

Efkan Ala’nın, Bank Asya’ya yönelik ‘2 milyar dolar döviz aldı’ ithamı bir kez daha en yetkili ağızlar tarafından yalanlandı.

Efkan Ala'yı yalanlayan bizzat Ali Babacan oldu

İçişleri Bakanı Ala’yı bu sefer yalanlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan oldu. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında çıktığı bir televizyon programında Efkan Ala, Bank Asya’nın operasyon öncesinde Merkez Bankası’ndan 2 milyar dolar döviz aldığını söylemişti. Efkan Ala, “Son operasyonun maliyeti 104 milyar dolar. Sadece şüpheyle söylemiyorum bunu. Operasyon öncesi dolarları kim aldı diye soruyorsam, şüpheden değil. Elimizde belgeler var. Bu nasıl bir ihanettir?” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Ala’nın bu sözlerini TBMM gündemine taşıyarak, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan bu iddiaların doğru olup olmadığını sordu. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası’nın konuyla ilgili resmi yazısı çerçevesinde verdiği cevapta, Ala’nın ‘belgesi var’ dediği iddiaları yalanladı. 

Babacan, açıklamasında şu bilgilere yer verdi: 

“7-17 Aralık 2013 tarihleri arasında Merkez Bankası tarafından piyasa katılımcısı 23 banka ile yapılan işlemler neticesinde 750 milyon Amerikan Doları, 17-31 Aralık 2013 tarihleri arasında ise piyasa katılımcısı 24 banka ile yapılan işlemler neticesinde 4 milyar Amerikan Doları satılmıştır. Merkez Bankası sadece piyasa katılımcısı bankalar ile döviz işlemi yapmakta olup özel kişi, firma ve şirketlerle işlem yapmamaktadır. Bununla birlikte, Merkez Bankası ile işlem yapan kuruluş isimleri ve işlem detayları, Merkez Bankası Kanunu’nun 35. maddesi ile 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 73. maddesinin 3 numaralı fıkrasına göre gizli bilgi niteliğindedir.” Zaman
<< Önceki Haber Efkan Ala'yı yalanlayan bizzat Ali Babacan oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER