Ergenekon karar davası için alınan kararlar

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutu, 5 Ağustos Pazartesi günü Ergenekon davasının karar duruşmasının yapılacağı Silivri bölgesine gidecek gruplara izin verilmeyeceğini söyledi.

Ergenekon karar davası için alınan kararlar

  •  Silivri bölgesine gidecek gruplara izin verilmeyecek
  • 'Bu bölgedeki toplanmalar kanunsuz olarak değerlendirilecek'

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 5 Ağustos'ta görülecek olan Ergenekon davasının karar duruşmasına ilişkin alınan kararları açıkladı. Mutlu, mahkeme kararı gereği duruşma salonuna izleyici alınmayacağını belirterek, "Bu nedenle vatandaşlarımızın mahkeme bölgesine gelmesine gerek kalmamıştır. Bu bölgedeki toplanmalar kanunsuz olarak değerlendirilecek." dedi. Mutlu, şehir dışından gelecek olanlarla ilgili de gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. 

Ergenekon davasının karar duruşması 5 Ağustos pazartesi günü görülecek. İstanbul Valiliği'de bu kapsamda alınan tedbirlere ilişkin açıklama yaptı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İl Jandarma Alay Komutanı Mehmet Artar ile basın toplantısı düzenleyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, duruşma günü alınacak tedbirleri kamuoyu ile paylaştı. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonuna seyirci alınmayacağına dair kararının bulunduğunu hatırlatan Vali Mutlu, "Bilindiği gibi kamuoyunda Ergenekon adıyla bilinen davanın karar duruşması pazartesi günü yapılacak. Bu duruşmayla ilgili olarak, mahkemenin talimatları doğrultusunda tutuklu ve tutuksuz sanıklar, milletvekilleri ve basın mensupları ve avukatlar salona alınacaktır. Bu duruşmaya izleyici alınmayacaktır. Jandarma gerekli olan tedbirleri mahkeme salonu çevresinde emniyet birimleri ile birlikte alacaklardır." ifadelerini kullandı. 

İzleyici olarak bölgeye intikal etmek isteyen vatandaşlara çağrıda bulunmak için basın toplantısı düzenlediklerini belirten Mutlu, "İzleyicinin salona alınmayacağa toplantıya gerek İstanbul'dan ve gerek İstanbul dışından vatandaşların mahkeme bölgesinde yoğunluk oluşturulmaya çalışıldığı izlenimi değerlendirilmiştir. Bütün bunların hedefinin mahkeme ile ilgili karar duruşması esnasında bir takım olumsuzlukların da yaratılması yönünde çabaya dönüşebilme ihtimali değerlendirilmektedir. Gerek Emniyet Müdürlüğümüz, gerek Jandarmamız bu konularla ilgili planlamalarını yaparak görevlerini yerlerine getireceklerdir." diye konuştu. 

İstanbul'a il dışından gelenlerin de olabileceğini aktaran Vali Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'a il dışından gelecek olanlar için gerekli tedbirler alıyoruz. Silivri bölgesine de bu kişilerin intikalleri ile ilgili tedbirleri gündeme getireceğiz. Silivri'yi bu konuda herhangi bir yurttaşın intikal etmemesi gerekir. Şehrimizin en önemli ihtiyacı huzuru korumak adına ortaklaşmaya ihtiyacımız var. Bu tedbirlere yurttaşlarımızın da yardımcı olmasını yürekten diliyorum. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması en büyük dileğimizdir."
<< Önceki Haber Ergenekon karar davası için alınan kararlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER