Hidayet Karaca’nın avukatından 'kısıtlanıyoruz' açıklaması

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatı Fikret Duran, savcı tarafından müvekkillerini savunma haklarının kısıtlandığını söyledi.

Hidayet Karaca’nın avukatından 'kısıtlanıyoruz' açıklaması

Duran, “Savcı ile birebir temasımız mümkün değil. Bu bir yargılanma faaliyeti. Adliye içerisinde avukatların savcı ile görüşmesi dosya ile ilgili soru sorması mümkünken burada kısıtlanıyor. Savcı dokunulmaz bir konuma çıkarılıyor.” dedi. 

Hidayet Karaca’nın avukatından 'kısıtlanıyoruz' açıklaması | samanyoluhaber.com

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatı Fikret Duran emniyet çıkışında açıklamalarda bulundu. Avukat Duran şunları söyledi: “Bugün müvekkilim Hidayet Karaca ile görüşmek istediğimizde kendilerinin ‘3 avukat belirlediklerini bunların dışında görüşmelerine izin vermeyeceklerini’ söylediler. Hangi yasaya hareketle böyle bir uygulamaya gittiklerini sorduk. Savcı beyin böyle bir talimatının verdiğini söylediler. Ceza muhakemesi çok açık. Bu konuda her hangi bir sınırlamaya gidilmemiş. En az 3 avukat ibaresi an az 3 avukat demek icabında 13 avukat demek. Kendilerince kendi belirledikleri isimleri yazıp başkaca avukatların görüşmesine izin verilmemesi savunma hakkının kısıtlanmasıdır. Bu şekilde biz müvekkilin susma hakkı kullanması şeklinde değerlendirmekteyiz." dedi. 

Savcı ile görüşemediklerini vurgulayan Duran, "Çünkü burada silahlar arkasında savcı ile etten duvar örülmüş. Savcı ile görüşmek istediğimiz zaman aynı anda 10-15 polis karşımıza dikiliyor. Savcı ile birebir temasımız mümkün değil. Bu bir yargılanma faaliyeti. Adliye içerisinde avukatların savcı ile görüşmesi dosya ile ilgili soru sorması mümkünken burada kısıtlanıyor. Savcı dokunulmaz bir konuma çıkarılıyor. Avukatlar binanın dışında içeri sokulmuyor. Bu savunma hakkının kısıtlanmasıdır. Şimdi hele hele avukatların görüşülmesinin kısıtlanması bize burada susma hakkı kullanmak ve adliyede ifademizi vermeye bunu konuşmaya bunu tartışmaya sevk etti.” dedi.


CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER