Katmerli yalanı yazdı ve ekledi: Allah akıl fikir versin!

Yazar Yavuz Semerci, Bank Asya ile ilgili ortaya atılan katmerli yalanı köşesine taşıdı.


Yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan önce Bank Asya'nın piyasadan 2 milyar dolar topladığı iddia edildi. Ancak toplam aktif büyüklüğü 23 milyar lira olan bir bankanın elindeki paralarla '2 milyar dolar kazandı' iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıktı. Yavuz Semerci bugünkü yazısında 'Piyasadan dolarları kim topladı?' iddialarının yalan haber olduğunu kaleme aldı.

İşte Yavuz Semerci'nin "Kavgayı anladık da bu kadar saçmalamasak!" başlıklı yazısındaki o bülüm:

Bir katılım bankası, Bank Asya (cemaate yakın olduğu varsayılan) yolsuzluk soruşturmaları öncesinde döviz pozisyonu almış. Kriz patlayıp TL değer kaybedince tam 2 milyar dolar evet yanlış okumadınız 2 milyar dolar para kazanmış. Bu atıp tutanlara Allah akıl fikir versin. 2 milyar dolar kazanmanız için, 30-35 milyar dolarlık döviz satın almanız lazım. Ne kadar kolay üfürüyorlar. Bu bankanın toplam aktif büyüklüğü 23 milyar lira. Bu paranın 16 milyar lirası da kredi olarak firmalara kullandırmışlar. Topladıkları fon da 17 milyar TL… 35 milyar dolar ya da 70 milyar TL’yi nereden bulup da döviz toplamışlar!

Aklı evveller diyor ki Foreks piyasalarında oynamışlardır. Kaldıraç kullanmışlardır. Emin olun yarın 1 dolar 3 lira olacağı kesin bilgi olsa dahi hiçbir banka milyar dolarlık kazanacağını bilse bile 1’e 100 gibi bir kaldıraç kullanmaz. Kullanamaz. Kullanmaya kalkar ise dakikasında anlaşılır. Ve bileti kesilir!
<< Önceki Haber Katmerli yalanı yazdı ve ekledi: Allah akıl fikir versin! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER