Kimse Yok Mu'ya el koyma girişimine MHP'den sert tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kimse Yok Mu'ya hükümetin kayyum atayarak el koyma planı içinde olduğu yönündeki iddialara sert tepki gösterdi.

Kimse Yok Mu'ya el koyma girişimine MHP'den sert tepki

Vural, AKP’nin, parti devletine doğru gittiğine dikkat çekerek, “Mesleki ya da sivil toplum endeksli her türlü girişim bu parti devleti anlayışının tehdidi altındadır. Şimdi hedefte ‘şunlar’ vardır, ‘bunlar’ vardır ama bütün bu (tür) yapılanmalar AKP parti devleti anlayışının tehdidindedir.” ifadelerine yer verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın sohbetinde gazetecilerin gündeme dair sorularına cevap verdi. Kimse Yok Mu’ya yönelik hükümetin kayyum atayarak el koyma planı geliştirdiği yönündeki iddialara tepki gösteren Vural, “Bu hükümet döneminde sosyal sermaye, kendi aranızda kurduğunuz eğitim, ayni ya da bağış eksenli, mesleki ya da sivil toplum endeksli her türlü girişim, bu parti devleti anlayışının tehdidi altındadır. Bireysel hak ve hürriyetlerimiz kadar örgütlenme hürriyetlerimizin hepsini gasp edecek, devlet gücüyle bunları sindirecek noktaya gelmektedir.” dedi. 

‘DOĞU’DA DERSHANELERİN PKK TARAFINDAN HEDEF ALINMASI TESADÜF DEĞİL’

Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki okul ve dershanelerin PKK’nın hedefi haline gelmesinin bir tesadüf olmadığının altını çizen Oktay Vural, “Gerçekten, Doğu ve Güneydoğu’da bu dershane ve okulların PKK tarafından hedef alınması tesadüf değildir. Dershaneler yoluyla okullara giren öğrencilerin önünün kesilmesinin siyasi amacı vardır. Jandarmayla ilgili yapılan da budur. Yardım derneklerine yapılan müdahale de budur.” ifadelerini kullandı.

‘DEVLET TOPLUMUN HER KESİMİNE TEHDİTLER GÖNDERMEKTEDİR’

Hayır amaçlı insanların bir araya gelmesine devletin müdahale etmemesi gerektiğini vurgulayan MHP Genel Başkanı Vural, “Deniz Feneri’ne müdahale etmeyen devlet, onun üstünü örtmek isteyen devlet bu yönüyle aslında toplumun her kesimine bir bakıma tehditler göndermektedir. Mülkiyet ve örgütlenme hakkımız devlet denilen bu mekanizmanın baskısı altına alınmaktadır.” dedi. 

‘BAAS TİPİ BİR PARTİ DEVLETİ ANLAYIŞIYLA İNSANLARIN ÖZGÜRLÜK ALANLARI KISITLANMAK İSTENİYOR’

MHP’li Vural, hedefte sadece belli bir kesimin olmadığını savunarak bütün yapılanmaların AKP’nin ‘parti devleti’ anlayışının tehdidi altında olduğunu kaydetti. Vural, “El koyma kararları da olmak üzere bütün bunları dikkate aldığımızda amacın tamamıyla devletçi, BAAS tipi bir parti devleti anlayışıyla insanların özgürlük alanlarının kısıtlandığı bir toplum yapısına sokmak istiyorlar. Bunun siyasi amacı budur. Şimdi hedefte ‘şunlar’ vardır, ‘bunlar’ vardır ama bütün bu (tür) yapılanmalar AKP parti devleti anlayışının tehdidindedir.” şeklinde konuştu. 

CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu'ya el koyma girişimine MHP'den sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER