Mehmet Ali Birand'ın eşi 'kabre' bıraktı

Gazeteci Mehmet Ali Birand toprağa verildi. Mezarına hayatta en çok sevdiklerine ait hatıralar da konuldu

Mehmet Ali Birand'ın eşi 'kabre' bıraktı

Birand, öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenin ardından, Anadolu Hisarı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi. 

Aile kabristanındaki defin öncesinde Birand'ın eşi Cemre Birand, kabre torunu Umberto’nun patiğini, Erbil'den getirilen toprağı, Birand'ın umrede kullandığı ihramı bıraktı. Mezara ayrıca bir demet çiçek ile Galatasaray başkanı Ünal Aysal tarafından getirilen Galatasaray atkısı da bırakıldı.  

Tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde önceki gün hayatını kaybeden usta Gazeteci Mehmet Ali Birand’ın cenazesi Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip düzenlenen törenin ardından defnedilmek Anadolu Hisarı’ndaki aile kabristanına götürüldü. Üzerinde karanfiller bulunan Birand’ın cenazesi oğlu Umur Birand ve yetkililer tarafından omuzlarda mezarın başına kadar getirildi.

Defin öncesinde Birand'ın eşi Cemre Birand, torunu Umberto’nun patiğini, Erbil'den getirilen toprağı ve Birand'ın umrede kullandığı ihramı ve bir demet çiçeği mezara bırakırken, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da kendisine verilen Galatasaray atkısını mezara koydu. Bu sırada Birand’ın naaşı oğlu Umur ve görevliler yardımıyla mezara konuldu. Duaların okunmasının ardından Umur Birand başta olmak üzere çok sayıda gazeteci Birand’ın üzerine toprak serpti. Öte yandan Umur Birand’ın zaman zaman gözyaşlarına boğulduğu görülürken, Birand’ın mezar yerini 15 yıl önce kendi aldığı öğrenildi.

Birand’ın sevenleri toprağın üzerine çiçekler atarken, mezar başına gelen belediye görevlileri de Birand’ın mezarının etrafını çiçekler ekerek süsledi.

<< Önceki Haber Mehmet Ali Birand'ın eşi 'kabre' bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER