Moğolistan'ın 'Adem Tatlı'sı hayatını kaybetti

Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde açılan Sama Okulu'nda öğretmenlik yapan Moğolistan'lı Galimbek Sharivkhan, trafik kazasında hayatını kaybetti.

Moğolistan'ın 'Adem Tatlı'sı hayatını kaybetti

Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde Türk gönüllüler tarafından açılan Sama Okulu'nda öğretmenlik yapan Moğolistan'lı Galimbek Sharivkhan, ailesi ile beraber geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Kendi kullandığı aracı ile yoldan çıkarak ağaca çarpan Galimbek'in, 6 aylık çocuğu Halil'in durumu ciddiyetinin korurken, eşi ve 5 yaşındaki oğlu hayati tehlikeyi atlattı. 

GELDİĞİ İLK GÜN VEFAT ETTİ

Galimbek öğretmenin Moğolistan'dan Johannesburg'a geldiği aynı günün akşamı geçirdiği elim kazada hayata gözlerini yumması öğretmen arkadaşlarını, öğrencilerini ve Güney Afrika'daki gurbetçileri yasa boğdu. Galimbek'in öğretmen arkadaşı Veyis Balkaya yaptığı açıklamada, "Galimbek arkadaş adeta şehadetine koşmuş. İki küçük çocuğu ve eşi ile tam 5 gün çok sıkıntılı bir yolculuk yaptı. Hicret diyarına geldiği gün çok mutlu idi. Tüm yorgunluğuna rağmen gündüz okula geldi. Sanki öleceğini biliyor gibi arkadaşlarla helalleşti. Öğrencilerle muhabbet etti. Akşam davetli olduğu okul müdürünün evinde akşam yemeğinden sonra hizmetleri konuşmuşlar. Okuldaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde öğrencilerimize dinimizin güzelliklerini en güzel şekilde nasıl anlatırız diye uzun uzun konuşmuş. Gayet mutlu şekilde müdürünün evinden ayrılmış ve yarım saat içinde evine giderken ruhunu teslim etmiş.” dedi. 

NİZAMİYE CAMİSİ'NE DEFNEDİLECEK

Galimbek öğretmenin, ailesinin rızası alınarak Johannesburg şehrinde bulunan Nizamiye Camisi'ne defnedilmesine karar verildi. Hicret diyarında vefat eden Galimbek öğretmenin toprağa verilmesi için, Moğolistan'daki kardeşinin Güney Afrika'ya gelmesi bekleniyor. 

"İKİNCİ BİR ADEM TATLIDIR"

Konya İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Galimbek öğretmen, bir süre de Mısır'da dini eğitim almıştı. Galimbek Sharivkhan öğretmenliğinin yanında mesleği gereği birçok camide de gönüllü imamlık yapmıştı. Arkadaşları Galimbek öğretmen için, "Moğolistan'dan da bir Adem Tatlı çıktı. Ülkesinden binlerce kilometre uzakta gömülecek Galimbek öğretmen ikinci bir Adem Tatlı'dır." dediler. Eğitim gönüllüsü Adem Tatlı öğretmen olarak gittiği Moğolistan’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Anısına iki Moğol televizyonu tarafından “Güzel İnsan Adem Tatlı” belgeseli yapılan Tatlı'nın mezarı ise Moğolistan da bulunuyor. 
Moğolistan'ın


CİHAN

<< Önceki Haber Moğolistan'ın 'Adem Tatlı'sı hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER