PKK o ülkeyle anlaştı; kan donduran istihbarat

Bingöl'de geçen hafta 200 kilo bombayla yakalanan araçlarla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

PKK o ülkeyle anlaştı; kan donduran istihbarat

  • PKK, bombalarını Esed’in ajanlarına patlattıracaktı
  • Araçlara bomba yüklenmesi talimatı, PKK'lı terörist Nevzat Gündüz tarafından verildi.
  • Gündüz’ün Yıldeniz’e Saldırı için iki araca bomba yerleştirin” talimatı verdiği belirlendi. 
  • PKK ve örgütün Suriye kolu PYD’nin Suriye istihbarat teşkilatı ile bağlantısı ortaya çıktı.
  • Uzmanlar, önümüzdeki günlerde de eylem girişimlerinin devam edebileceği uyarısında bulundu.

Buna göre araçlara bomba yüklenmesi talimatı, terör örgütü PKK'nın Erzurum bölge sorumlusu Azad Farkin kod adlı Nevzat Gündüz tarafından verildi.Teknik incelemede, bomba yüklü araçların, Suriye istihbarat teşkilatı El Muhaberat yöneticilerinden Cemşit Ali Asker kod adlı Sultan Mahmut'a teslim edileceği belirlendi. Gözaltına alınan M.E., H.Ö., E.D. ve M.E. isimli 4 zanlı, kendilerine talimat veren ve araçlara bomba yükleyen teröristleri fotoğraflarından teşhis etti. Nevzat Gündüz’ün 12 Ağustos 2012 tarihinde, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılması talimatını da verdiği ortaya çıkmıştı.

Zaman'ın haberine göre, Bingöl’de geçtiğimiz hafta 200 kilo bombayla yakalanan araçların üzerindeki sır perdesi aralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Dairesi tarafından kurulan özel ekip, geniş kapsamlı bir çalışmayla olayın faillerini buldu.

Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre; araçlara bomba yüklenmesi talimatını, terör örgütü PKK’nın sözde Erzurum bölge sorumlusu Azad Farkin kod Nevzat Gündüz verdi. Bu kapsamda Azad Farkin kod ile örgütün Diyarbakır Lice kırsal sorumlusu Reber kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz’in telsiz konuşmaları teknik takibe alındı. İncelemelerde, Gündüz’ün Yıldeniz’e “Saldırı için iki araca bomba yerleştirin” talimatı verdiği belirlendi. Reber kod adlı terörist de bu talimatın ardından, Serhabun kod adlı Ahmet Aytekin ile irtibata geçti. İki araca bomba yüklenerek belirlenen güzergâha gönderilmesini istedi.

Ahmet Aytekin’in talimatıyla iki terörist Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde bir odun kömürü işletmesine giderek buradaki çalışanları tehdit etti. İki aracın kendilerine teslim edilmesi, aksi durumda işletmeyi ve araçları yakacakları tehdidinde bulundular. Bunun üzerine işletmede çalışan dört kişi belirlenen iki araçla birlikte kendilerine gösterilen yere gitti. Araçlara burada bomba yüklendi. Ancak Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekiplerinin yol kontrolü, muhtemel bir faciayı son anda önledi. Güvenlik birimleri, yaptıkları incelemelerde ayrıca araçların kime teslim edileceği yönünde de önemli ayrıntılara ulaştı.

Buna göre; Azad Farkin kod adlı terörist tarafından gönderilen araçlar, Suriye istihbarat teşkilatı El Muhaberat sorumlularından Cemşit Ali Asker kod adlı Sultan Mahmut’a teslim edilecekti. Mahmut da daha sonra bu araçları Türkiye’de belirlenen önemli bazı merkezlerde patlatacaktı. İncelemelerde terör örgütü PKK ve örgütün Suriye kolu PYD’nin Suriye istihbarat teşkilatı ile bağlantısının net olarak ortaya çıkarıldığını kaydeden uzmanlar, önümüzdeki günlerde de eylem girişimlerinin devam edebileceği uyarısında bulunuyor.
<< Önceki Haber PKK o ülkeyle anlaştı; kan donduran istihbarat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER