Şoke eden PKK kayıtları iddiası: Silahları...

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, PKK’nın Türkiye'yi terk etme süreciyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

O PKK'lının elini sıkmadılar!

Aldan, PKK’nın iç yazışmalarında, “Tamamen çekilmiyoruz, ağır silahları Türkiye’ye gömün” denildiğini belirtti. Aldan, bu bilgilerin kamuoyundan saklandığı iddiasını da gündeme taşıdı.


Ömer Süha Aldan, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Aldan’ın önergesinde PKK yöneticilerinin örgüt içi yazışmalarla üyelerine verdiği iddia edilen talimatlara yer verdi. Önergeye göre, PKK, iç yazışmalarında üyelerine şu talimatı verdi: "Tamamen çekilme yok. Bölgeyi bilenler kalmaya devam edecekler. Çekilme sırasında ağır patlayıcı ve silahlar Türkiye’de gömülecek ve bu işlemler yapılırken videoya çekilecek. Tuzaklamalardan yakın köylüler haberdar edilecek. Bölgede kalan unsurlar örgüte eleman teminine devam edecekler. Bölgedeki baraj ve karakol inşaatlarına örgütsel temelde karşı çıkılacak." 

Aldan, bu iddiaları gündeme getirdikten sonra Başbakan Erdoğan’dan şu soruların cevaplanmasını istedi: "İstihbarat birimlerinin elinde, PKK’nın Türkiye’deki unsurlarına bu yönde talimat verdiğine ilişkin bilgi var mıdır? PKK’nın söz konusu iç yazışmalarının, istihbarat birimleri tarafından bilindiği, ancak terör örgütü üyelerinin Türkiye’yi terk etmesiyle başlayan sürece zarar vermemesi için bu bilgilerin kamuoyundan saklandığı iddiaları doğru mudur? PKK’nın ağır silahlarının Türkiye topraklarında gömüldüğünün tespit edilmesi durumunda, hükümetiniz bu silahlara, bulunduğu yerden çıkararak el koyacak mıdır? Örgüte eleman teminini engellemek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?"
<< Önceki Haber Şoke eden PKK kayıtları iddiası: Silahları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER