Soma'da gözaltı

Soma'da 10 avukat gözaltına alındı...

Soma'da gözaltı

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi 10'a yakın avukat da ilçeye eyleme geldikleri iddiasıyla kelepçeleyip gözaltına alındı.
Valiliğin yasaklama kararının ardından, il dışından gelen otobüs ve araçlar ilçe girişinde durdurularak içindekilere kimlik kontrolü yapıldı, dışarıdan gelenler ilçe merkezine alınmadı. Güvenlik güçlerinin engellemelerine rağmen durdurulan otobüslerde bulunanlardan bazıları tarlalar ve patika yolları kullanarak ilçeye girebildi. İlçe merkezinde Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Madenci Heykeli'ne giden yollarda halkın toplu geçişlere izin verilmemeye başlandı.

AVUKATLARA GÖZALTI

Polis, ilçeye gelen Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile üyeler Günay Dağ ve Efkan Bolaç'ın da aralarında bulunduğu 10'a yakın avukatı gözaltına aldı. Bazıları kelepçelenen avukatların eylem için ilçeye geldikleri iddiasıyla gözaltına alındığı ileri sürüldü. 

Eğitim- Sen binası önünde avukatlar dışında da gözaltılar oldu. Soma'da polisin bugün gözaltına aldığı kişi sayısının 30'dan fazla olduğu belirtildi.

Bu arada dün yapılan ve polisin sert müdahalede bulunduğu yürüyüşte gözaltına alınan 9 kişiden 8'i serbest bırakılırken, 1 kişinin sorgusunun sürdüğü belirtildi.

DHA




Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER