THY'den yine aynı skandal!

Today’s Zaman Gazetesi muhabiri Mahir Zeynalov’un, attığı tweet sebebiyle sınır dışı edilmesiyle ilgili yeni bir skandal daha yaşandı.

THY'den yine aynı skandal!

Twitter’da kara propaganda amaçlı mesajlar yayınlayan bir hesaptan, dün THY’nin TK 332 sayılı seferiyle İstanbul’dan Bakü’ye giden Zeynalov’un uçuş bilgileri paylaşıldı. Mahir ve Sevda Zeynalov çiftinin uçuş bilgilerinin yer aldığı belgeleri servis eden kullanıcı, yasa dışı olarak Azeri gazetecinin özel bilgilerini ifşa etti. 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra da Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün yaptığı seyahatlerin uçak biletleri hükümete yakın medyada yer bulmuştu.

Savcı Öz’ün özel bilgilerinin servis edilmesi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kanalıyla konunun paylaşıldığına yönelik şüpheleri ve soru işaretlerini akıllara getirmişti. Biletlerin ifşa edilmesi, 7 Şubat 2014 Cuma günü sabahı THY’nin TK 332 sayılı seferiyle anavatanına dönen Zeynalov’un adım adım takip edildiği, özel hayatın gizliliği ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin anayasa ve kanun hükümlerinin açık şekilde ihlal edildiği anlamına geliyor. Hukukçulara göre, bu tür bilgilerin paylaşılması özel hayatın gizliliği, kişisel verilerin korunması çerçevesinde hem anayasal hem da kanuni bir suç. THY Basın Müşaviri Ali Genç, yolcu uçuş bilgilerinin kimseyle paylaşılmadığını savundu.



<< Önceki Haber THY'den yine aynı skandal! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER