Tayyar'ın 'hain' çıkışına bir tepki de Bakan Bozdağ'dan geldi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi yönünde oy kullanan AKP'li vekiller için "hain" diyen Şamil Tayyar'a sert tepki gösterdi.

Tayyar'ın 'hain' çıkışına bir tepki de Bakan Bozdağ'dan geldi

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi yönünde oy kullanan AKP'li vekiller için "hain" ifadesini kullandığı aktarılarak, değerlendirmesi sorulan Bozdağ, Tayyar'a "Değerlendirme yetkisi yok." diyerek tepki gösterdi.

Meclis Soruşturma Komisyonunun yaptığı çalışmanın ardından 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesine karar verdiğini hatırlatan Bozdağ, bunun bir anlamda takipsizlik kararı anlamına geldiğini belirtti.

Bu karar çerçevesinde konunun Genel Kurul'da görüşüldüğünü ifade eden Bozdağ, "Oylanan Yüce Divan'a göndermeme kararı değil. Bu raporun görüşülmesi sırasında muhalefet tarafından 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesini öneren önerge oylandı, reddedildi. Zira muhalefet partileri bu konuda Anayasa'nın öngördüğü 276 çoğunluğunu temin edemedi" dedi.

Bakan Bozdağ, Tayyar'ın açıklamasıyla ilgili de "Yaptığı açıklamayı doğru görmediğimi özellikle ifade etmek isterim. Sayın Tayyar'ın parti adına konuşma, değerlendirme yapma yetkisi yok, kendi görüşleridir. Ama bu şekilde ifade etmesini doğru ve şık görmediğimi ifade etmek isterim. Milletvekillerimiz hepsi kendi özgür iradesiyle karar vermiştir. Bu, AK Partinin grubunu serbest bıraktığının somut göstergesidir" ifadesini kullandı.

AA
<< Önceki Haber Tayyar'ın 'hain' çıkışına bir tepki de Bakan Bozdağ'dan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER