HDP'li yöneticiye saldıran Emrah Akman'a 14 yıl hapis cezası verildi


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Başkanlığı'nda, parti yöneticilerinden Ahmet Karataş'a bıçaklı saldırıda bulunan Emrah Akman'a kasten öldürmeye teşebbüsten 14 yıl hapis cezası verildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Emrah Akman ile avukatı Çağrı Cem Kozpınar ve müşteki avukatı Pınar Akdemir katıldı. Müşteki avukatı Pınar Akdemir, sanığın tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

"BU ÜLKEYE ZARAR VERMEDİĞİ SÜRECE BİZDEN KİMSEYE ZARAR GELMEZ"

Sanık avukatı Kozpınar ise sanığın pişman ve sabıkasız olduğunun dikkate alınmasını istedi. Sanık Emrah Akman, müşteki avukatlarının beyanlarına katılmadığını söyledi. Sanık Emrah Akman son olarak ise "Bu ülkeye zarar vermediği sürece bizden kimseye zarar gelmez." ifadesini kullandı.

Avukatların taleplerinin ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, Emrah Akman'ı kasten öldürmeye teşebbüsten 14 yıl hapis cezasına mahkum etti. Cezada indirim uygulamayan mahkeme, kaçma şüphesi dikkate alınarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li yöneticiye saldıran Emrah Akman'a 14 yıl hapis... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER