'Hükümet can güvenliğini sağlamak konusunda önemli bir zaaf gösteriyor'


Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Suruç'ta gündüz ortasında gerçekleşen kanlı eylemin bölgede ciddi güvenlik sorunları yaşandığını bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Saldırıyı kınayan HAK-PAR, "Hükümet vatandaşların can güvenliğini sağlamak konusunda önemli bir zaaf göstermektedir. Bu insanlık dışı kanlı eylemin sorumlularını ve perde arkasındaki sinsi güçleri şiddetle kınıyoruz." açıklaması yaptı.

HAK-PAR'dan yapılan yazılı değerlendirmede, "Son dönemlerde Kürdistan halkının özgürlük yolundaki atılımları ve kazanımları belli ki kimi güçleri tedirgin etmektedir. Özellikle Batı ve Güney Kürdistan'daki gelişmeler karşısında paniğe kapılan karanlık güçler, bu bölgelerde kirli-kanlı eylemlerini sürdürmektedir. Bu bölgelerdeki kanlı saldırıları Kuzey parçasına da taşınmak ve Kürdistan'ı bir bütün halinde kana ve kargaşaya boğmak amacını taşıyan bu eylemler hiç kuşku yok ki bölgede önemli oranda gerileyerek güç kaybetmekte olan IŞİD adlı kanlı terör örgütü ve benzeri mihraklar tarafından gerçekleştirilmektedir. Diyarbakır'da, Kobanide, Haseke de ve en son olarak da Suruçtaki bu kanlı eylemler kimden gelirse gelsin Kürdistan halkını özgürlük yolundan alıkoyamayacaktır. Bu insanlık dışı kanlı eylemin sorumlularını ve perde arkasındaki sinsi güçleri şiddetle kınıyoruz." ifadeleri yer aldı.

'KANLI EYLEMİN Kİ BÖLGEDE CİDDİ GÜVENLİK SORUNLARI YAŞANDIĞINI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ'

Suruç'ta gündüz ortasında gerçekleşen bu kanlı eylemin ki bölgede ciddi güvenlik sorunları yaşandığını bir kez daha gösterdiğine işaret edilen açıklamada, şunlar dile getirildi: "Hükümet vatandaşların can güvenliğini sağlamak konusunda önemli bir zaaf göstermektedir. Hükümeti bu kanlı terör eylemleri karşısında daha duyarlı olmaya ve gereken önlemleri bir an önce almaya davet ediyoruz. Türk devleti başta IŞİD terör örgütü olmak üzere benzer örgütlere ilişkin politikasını yeniden gözden geçirmeli ve gerekli tedbirleri almalıdır. Aksi takdirde bu yangın dönüp ülkeyi bir bütün halinde saracaktır.
Bilinmelidir ki Kürdistan halkı terör odaklarına, çetelere ve sömürgeci uşaklarına karşı birlik ve beraberlik içinde davranacak, ülkesini teröristlere ve karanlık güçlere karşı savunacak ve bu provokasyonları boşa çıkaracaktır. Hiçbir provokasyon, halkımızı hak ve özgürlük mücadelesi yolundan döndüremeyecektir."

HAK-PAR açıklamasının sonunda teröristlerce katledilen vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Hükümet can güvenliğini sağlamak konusunda önemli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER