İmamoğlu'na AB'den destek!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 19 2025
Avrupa'daki bazı siyasi partiler ve Avrupalı siyasetçiler, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve bazı İBB yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 100 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve bazı İBB yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 100 kişinin gözaltına alınması Avrupa'da büyük yankı uyandırdı.
Avrupa Birliği'ndeki bazı siyasi partiler ve siyasetçiler, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına yönelik tepki göstererek, çarpıcı açıklamalarda bulundular.
FRANK SCHWABE
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Almanya'da Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) Federal Meclisi Üyesi Frank Schwabe, İmamoğlu'nun "derhal serbest bırakılması" yönünde çağrı yaptı.
Schwabe, "Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması, haftalar ve aylar süren çelişkili ve bir o kadar da umut verici gelişmelerin ardından Türkiye'deki durumun dramatik bir şekilde tırmanması anlamına gelmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan kasıtlı manevralarına son vermeli ve Ekrem İmamoğlu'nu derhal serbest bırakmalıdır" ifadelerini kullandı.
SANDRO GOZİ
İtalya'da Avrupalı Liberal Demokratlar Partisi'nin (LDE) kurucularından ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Sandro Gozi, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının "Türk demokrasisine karşı apaçık bir darbe" olduğunu savundu.
Gozi, "İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu ve 100'den fazla müttefikinin tutuklanması Türk demokrasisine karşı apaçık bir darbedir. Erdoğan rejimi muhalefeti susturmakta, halkın iradesini ayaklar altına almaktadır. Bu, maskesi düşmüş bir otoriterliktir ve hoş görülemez" diye konuştu.
LUCİA YAR
Slovakya'da İlerici Slovakya (PS) Partisi üyesi ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Lucia Yar, İmamoğlu'nun gözaltına alınması kararının "Türkiye'de demokrasi için bir başka gerileme" olduğunu kaydetti.
Yar, "İmamoğlu ve onlarca müttefiki gözaltına alınırken, hükümet bir kez
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı5.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'
6.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı7.AKP affı devrede: Onbinlerce adli suçlunun cezaevinden tahliyesi başladı!8.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!9.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”10.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







