İmamoğlu'ndan dikkat çeken 'taksi' paylaşımı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 26 2021
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni taksi sistemi önerisini 10. kez UKOME'ye sunmaya hazırlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Bir avuç azınlığın değil 16 milyon vatandaşın talebinde ısrar ediyoruz" dedi.

28 Ekim'de yapılması planlanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), daha önce de sunduğu ve 9 kez reddedilen İstanbul'a 5 bin taksi talebinin yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.
Toplantı öncesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dikkat çeken bir sosyal medya paylaşımında bulundu.
İMAMOĞLU: ISRAR EDİYORUZ
"Taksi için değişim saati geldi” etiketiyle paylaşım yapan İmamoğlu, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
UKOME toplantısında 10. kez yeni ve kaliteli taksi sistemi önerimizi getireceğiz. Bir avuç azınlığın değil 16 milyon vatandaşın talebinde ısrar ediyoruz.
İmamoğlu'nun paylaştığı videoda, “Taksiler İstanbul'da 1990'dan beri aynı sayıda. Yetersiz taksi sayısından İstanbul'un eli havada. Şehrimizin taksi sorununu çözmek için UKOME toplantısında 5 bin yeni taksi teklifimizi 10. kez sunuyoruz. İstanbul, taksi için el kaldırıyor” ifadeleri yer aldı.
İYİ PARTİ’DEN DESTEK
İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ise, “İstanbul'a taksi zulmünü çektirenler karşı, Aklın yolu bir” dedi. Konuyla ilgili yapılan paylaşımlarda “Taksi için değişim saati” ve “Taksi için el kaldırıyoruz” etiketleri kullanıldı.
AYDA 6 BİN 622 TL MAAŞ VERİLECEK
Geçtiğimiz günlerde yeni taksi sisteminin detaylarını açıklayan İBB Başkanı İmamoğlu, taksi şoförlerine maaş, sosyal yardımlar ve tüm primler dahil ortalama aylık net 6 bin 622 TL verileceğini duyurmuştu.
İmamoğlu ayrıca taksicilere yılda 2 maaş performans primi ödeneceğini, yılda 2 defa giyim yardımı yapılacağını, gidiş gelişte servis sağlanacağı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Asla Vazgeçmeyeceğim!2.Trump: 'Çok ciddi bir misilleme olacak'3.ABD'de üniversiteye kanlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var!4.Yola çıktıklarımızla beraber Yoldayız5.Yola çıktıklarımızla beraber 'Yoldayız'
6.Endonezya ağlıyor: Sel felaketinde can kaybı 1000'i aştı7.Bedenin ritmi: Günün her saatinin bir işleyişi var8.Dünyanın konuştuğu firar: Machodo'nun Venezuela'dan kaçış detayları ortaya çıktı9.Rusya Donbas'da ısrarcı10.Rusya'nın donmuş varlıklarına el konuldu: AB ile Moskova arasında hukuk savaşı başladı

Kemal Gülen
Esra Büyükcombak

Numan Yılmaz

Prof. Dr.








