IŞİD, İngiltere'de ölümcül siber saldırılar planlıyor


İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, IŞİD örgütünün ülkeye ölümcül siber saldırılar planladığını açıklayacak.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin aktardığına göre İngiliz bakan, bugün Ada'nın istihbarat teşkilatlarından biri olan Birleşik Krallık Hükümet İletişim Merkezi'nde (GCHQ) terörle mücadele için ayrılacak bütçe hakkında açıklamalarda bulunacak. Maliye Bakanı Osborne, Fransa'nın başkenti Paris'te 129 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıların ardından IŞİD'in İngiltere'ye de büyük siber saldırılar planladığını açıklayacak. George Osborne, siber saldırılara ilişkin güvenlik önlemlerinin iki kat arttırılması için de 2020 yılına kadar 1 milyar 900 milyon Sterlin bütçe ayrılmasına karar verdi.

Osborne, bilgisayar korsanlarının, elektrik, hava kontrol ve hastanelerin iletişim sistemlerine planladığı siber saldırılarının gerçekleşmesi halinde birçok can kaybının yaşanabileceğini belirtti.

Öte yandan, İngiltere Başbakanı David Cameron da dün Antalya'daki G20 Zirvesi'nde, ülkenin istihbarat teşkilatlarına yönelik bütçeyi artıracağını duyurmuştu.

ADA'DA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YOĞUNLAŞTIRILIYOR

Geçen hafta Paris'te meydana gelen terör saldırıları, İngiltere'de de güvenlik önlemlerinin yoğunlaştırılmasına neden oldu. İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, Paris benzeri muhtemel saldırılara önlem olarak büyük şehirlerde, polis memurlarının şüpheli kişilere müdahale edebilmesi için silah kullanma yetkilerinin verildiğini açıkladı.

Söz konusu karara ana muhalefet İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'den ise tepki geldi. Corbyn, verilen yetkinin, tehlikeli ve amaca zarar verebilecek bir yöntem olduğunu belirtti.

Bu arada, bugün İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadyumu'nda oynanacak İngiltere – Fransa hazırlık maçında da statta silahlı polis memurlarının görev alacağı öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber IŞİD, İngiltere'de ölümcül siber saldırılar planlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER