IŞİD, Libya'da petrol kuyusuna saldırdı: 7 ölü, 25 yaralı


IŞİD terör örgütünün Libya'daki El-Sidra bölgesinde bulunan petrol tesislerine düzenlediği saldırıda, güvenlik görevlilerinden 7'sinin hayatını kaybettiği, 25'inin ise yaralı olduğu belirtildi.

Petrol yataklarının yoğun olduğu Sidra bölgesini kontrol altına almak için iki gündür IŞİD'in düzenlediği saldırılarda, 7 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bölgedeki en büyük petrol rafinerisi olan Hilal Petrol tesislerinde meydana gelen saldırıda, 25 güvenlik görevlisinin de yaralandığı aktarıldı. Petrol bölgesinin sorumlusu İbrahim Cadran, Libya'daki Topruk Hükümeti'nin Genel Kurmay Başkanı Halife Hafter ile IŞİD'in sultası altında tuttukları vatandaşlara karşı iki yüzlü davrandıklarını aktardı. Cadran, Hafter ile IŞİD'in amaçlarının "Libya değil; kendi çıkarları olduğunu" ifade etti. Cadran, şimdilik püskürtülen terör örgütünün tekrar saldıracağını ileri sürdü.

IŞİD terör örgütü, 2015'te dünyadaki en kaliteli petrol kaynakları arasında gösterilen Sidar bölgesine sınır El-Nevfeliyye ve Hevara bölgelerini ele geçirmişti.

Öte yandan El-Suvar Birliği (Devrim Tugayları), Libya'da Tobruk hükümetine ait olduğu belirtilen bir savaş uçağını Bingazi'de düşürdüğünü duyurdu. Uçak düşerken kendini fırlatan pilotun yaralı olarak kurtulduğu ve Tunus'a nakledildiği açıklandı. CİHAN
<< Önceki Haber IŞİD, Libya'da petrol kuyusuna saldırdı: 7 ölü, 25 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER