İstanbul Valiliği'nden kar uyarısı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 17 2016
İstanbul Valiliği, gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle vatandaşları uyararak, gerek kalmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkılmamasını duyurdu.

Valilikten yapılan basın açıklamasında gece beklenen kar yağışı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:
"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmeye göre; İstanbul'da 17 Ocak Pazar günü kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek olan yağışın, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, aralıklarla Salı akşamına kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edilmektedir.
Rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi ve sıcaklığın Pazartesi günü hissedilir derecede azalarak 0 dereceye kadar düşmesi beklenmektedir.
Bu nedenle vatandaşlarımızın;
Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları/ bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları, trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri seyahat, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir."
Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin güney kesimlerindeki kuvvetli yağış ve kuzey batı kesimlerindeki yoğun kar yağışı konusunda uyarıda bulundu.
Meteorolojinin hava tahminleri ile ilgili açıklaması şöyle: "Ülkenin batı kesimlerinde devam eden sağanak yağışın akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak kar yağışına dönmesi ve 18.01.2016 günü Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor Yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyo
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!2.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı3.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş4.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!5.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!
6.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!7.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...8.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'9.Açıklandı: AİHM'deki Kavala dosyasında yeni gelişme10.Sinan Ateş davasında sıcak gelişme!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







