İstanbul'un Atık borularından uyuşturucu akıyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Mart 30 2021
AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun kokain kullandığı ve temin ettiğinin ortaya çıkması uyuşturucu gerçeğini yeniden gözler önüne serdi. İstanbul’la ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesindeki KİHBİ ve Yeşilay’ın ortaklaşa yürüttüğü “Atık Su Analizi”, İstanbul’un atık su borularından uyuşturucu aktığını ortaya koydu.
Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy, AKP Genel Merkezi çalışanı Kürşat Ayvatoğlu’nun uyuşturucu kullandığı görüntülerin gündem olmasının ardından "Dün geceden bu yana malum madde ile ilgili görüşlerinizi paylaştınız. Meselenin farklı bir boyutu daha var"  diyerek atık suyun analiz edildiğinde kullanılan uyuşturucu madde hakkında bilgi verdiğini ortaya koyan araştırmadan tablolar paylaştı. 

Atasoy, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Adli Bilimler ve Adli Tıp Enstitüsü'nün bu yıl yayımlanan "İstanbul'da geçici yasadışı uyuşturucu, alkol ve tütün eğilimlerinin araştırılması: 14 arıtma tesisinin atık su analizi" başlıklı araştırmadan İstanbul haritasının 14 artıma tesisine bölünmüş halini paylaştı.


Paylaşılan ikinci görselde ise, bu bölgelerden alınan atık su örneklerinden hesaplanan psikoaktif madde (merkezi sinir sisteminde etkisini gösteren ve beynin işlevlerini değiştirerek algıda, ruh hâlinde, bilinçlilikte ve davranışta geçici değişikliklere neden olan kimyasal maddeler) tüketimi oranı görüldü. 

Tabloda, bölgelerin Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarına göre; eroin, metamfetamin, amfetamin, ekstazi, kokain, esrar, nikotin ve alkol kullanım oranları paylaşıldı. 



Diğer tabloda ise, dünyadaki çeşitli büyük kentlerdeki durum ile İstanbul ve Adana'nın durumu karşılaştırılırken, İstanbul'da kokain, eroin, esrar, alkol ve tütün kullanımı öne çıktı.
<

Bu haberler de ilginizi çekebilir