İstanköy'de AB komiserlerine yumurta ve domates fırlatıldı


Avrupa Birliği (AB) komiserleri Dimitris Avramopulos ile Frans Timmermans'a mülteci akınına uğrayan Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası'nı ziyaretlerinde yumurta ve domates fırlatıldı. İki hafta önce de dönemin Savunma Bakanı Panos Kammenos, su şişesi ve yumurta atılarak protesto edilmişti.

Yunanistan'ın Ege adalarında devam eden mülteci trajedisini Kos Adası'nda incelemek üzere gelen AB'nin Göç Politikalarından Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos ve komiser Timmermans yumurta sürpriziyle karşılaştı. Kos Belediyesi'ni ziyaretleri sırasında toplanan kalabalık bir grup, komiserlere önce sinkaflı sözler sarf etti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı olayda gruptan bazıları yumurta ve domates fırlatarak protestoda bulundu.

Mültecilerden rahatsızlık duyan grup, AB'yi göçmen ve mülteci akınına karşı yeterli önlem almamakla suçladı. Uzun süre yuhalanan heyet, polis gözetiminde bölgeden hızla uzaklaştı.

Adaya gelişlerinde de protesto edilen heyete grup içerisinden, "Hainler. Çekin gidin buradan", "Ülkeyi mahvettiniz" şeklinde laf attıkları bildirildi. Belediye yakınındaki bir kafe işletmecisinin ise "7 bin av tüfeğimiz var" diye bağırdığı öğrenildi. Heyetin ziyaretlerinin ilk durağı belediye ziyaretinde otmobillerinden indikten sonra başlayan bağrışmalara şaşkın gözlerle baktıkları kameralara yansıdı.

"ORTAK İLTİCA POLİTİKASI ŞART"

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans'ın Kos ve genel olarak Yunan halkını mültecilere gösterdikleri hoşgörü sebebiyle tebrik ettikleri öğrenildi. Komiser, "Eğer Avrupa'da ortak bir iltica politikası uygulamayı başaramazsak, problemle mücadele etmekte başarısız olacağız." ifadelerini kullandı.

AB'nin Göç Politikalarından Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos ise "Avrupa bugün burada." dedi. Avramopulos, adalardaki yükü arttıran göçle mücadelede tüm çabaların gösterileceğini ve Yunanistan'a tahsis edilen 442 milyon Euro'nun bu yönde kullanılacağını söyledi.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Panos Kammenos da incemelerde bulunmak üzere iki hafta önce gittiği İstanköy'de (Kos), protesto edilmişti. Bakan Kammenos'a su şişesi ve yumurta fırlatılmıştı. Yuhalanan bakan, belediye binasının merdivenlerini koşarak çıkmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber İstanköy'de AB komiserlerine yumurta ve domates fırlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER