İşte kumpası çökerten şok belge
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 11 2016
‘Tahşiye kumpası’ davasında mahkemeye gönderilen 5. rapor da iddiaların asılsız olduğunu ortaya koydu. Genelkurmay, MİT, Emniyet İstihbarat ve Erzincan Emniyeti’nin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı’nın da polis operasyonundan 2 yıl önce Tahşiye grubunu soruşturduğu ortaya çıktı.

Terör örgütü El Kaide bağlantılı olduğu iddia edilen, Mehmet Doğan'ın liderliğini yaptığı ‘Tahşiye Grubu'na yönelik ‘kumpas' iddiasıyla suçlanan emniyet mensupları ve Gazeteci Hidayet Karaca'nın yargılandığı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne Jandarma Genel Komutanlığı, 31 Mart 2016 tarihinde davayı çökerten bir rapor gönderdi. Belgede, Şubat 2008'de ‘Kı- lıç-01' faaliyeti doğrultusunda yapılan çalışmada Mehmet Doğan'a bağlı Tahşiyecilerin El Kaide ile bağlantılı olabileceği ve çalışmaların operasyona dönüştürülebileceği belirtiliyor.
BÖLGE KOMUTANI ONAYLI
Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı tarafından 01 Şubat 2008 tarihli yazıyla daha önceden tespit edilen grupla ilgili ‘Kılıç-01' ismini verdikleri planlı istihbarat faaliyeti için Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan izin isteniyor. Jandarma Bölge Komutanlığı'nın 11 Şubat 2008 tarihli yazısında ‘Kılıç-01' istihbarat faaliyetinin onaylandığı ifade ediliyor. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nın 11 Şubat 2008 tarihinde başlatıp, 25 Ekim 2010 tarihinde tamamladığı istihbarat faaliyetinde takip ettikleri grubun Tahşiyeci olarak bilenen Molla Muhammed Ali Doğan (Kod) Mehmet Doğan ile irtibatlı olduğu vurgulanıyor.
EL KAİDE BAĞLANTILI
Çalışma kapsamında Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi Bağlarbaşı köyünde ikamet eden M.S., M.Ş., E.Ş., R.B., K.B. ve S.Y. isimli şahısların radikal dini bir yapılanma içerisinde oldukları ifade ediliyor. Söz konusu kişilerin aşırı dinci olarak bilindikleri vurgulanıyor. Grubun li- derliğini M.S.'nin yaptığı ifade ediliyor. Grupla ilgili Jandarma bilgi elemanından istihbarat alındığı vurgulanarak, Tahşiyecilerin terör örgütü El Kaide ile bağlantılı olabileceği değerlendiriliyor. Yasa dışı bir faaliyetin tespitinde istihbarat çalışmasının operasyona dönüştürülmesi gerektiği vurgulanıyor.
EKSEN DIŞINA ÇIKABİLİR
‘Kılıç-01' istihbarat faaliyetinin değerlendirme kısmında
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!2.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!3.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'4.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı5.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı
6.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!7.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...8.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!9.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'10.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







