İşte Sayıştay'ın ortaya çıkardığı 'gizlenen' ihaleler
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 29 2022
Sayıştay Başkanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ait incelemelerine ait raporunu yayımladı. Denetim raporunda, bakanlık tarafından ihaleye açılan 9 yapım işinin ihale sonuçlarının EKAP’ta yer almadığı bilgisi verildi. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi CHP milletvekili Ulaş Karasu, "Özellikle Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan otoyollarda, havalimanlarında beşli çete dediğimiz müteahhitlere ballı ihaleleri dağıttılar" dedi.
Sayıştay’ın 2021 yılına dair yayımladığı denetim raporuna göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Elektronik Kamu Alımlar Platformu’na (EKAP) toplamda 9 ihalenin bilgilerini aktarmadığı ortaya çıktı.
Sayıştay Başkanlığı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ait incelemelerine ait raporunu yayımladı. Raporda, Sayıştay’ın denetim görüşü olarak 22 bulgunun yer aldığı görüldü.
Sayıştay’ın denetim raporunda “Kurum Tarafından Yapılan İhalelere İlişkin Bilgilerin Elektronik Kamu Alımları Platformundan Görüntülenememesi” başlıklı bulgu ise dikkat çekti. Bulguda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ihaleye açılan 9 yapım işinin ihale sonuçlarının EKAP’ta yer almadığı bilgisi verildi.
Raporda Sayıştay, “Bakanlık tarafından gerçekleştirilen ihalelerin ihale sonuç formlarının Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden gönderilmemesi nedeniyle, bu ihalelere ilişkin bilgilerin EKAP üzerinden görüntülenemediği tespit edilmiştir” ifadelerine yer verdi.
Bakanlık ise cevabında ihale süreçlerinin mevzuata uygun ve şeffaf olarak yürütüldüğünü, ihaleye ilişkin sonuç ilamının yayınlanmamış olmasının ihalede izlenen sürecin şeffaflığına ve mevzuat ilkelerine “zeval” getirmediğini iddia etti.
Sayıştay Denetim Raporu’na göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın EKAP’ta yer vermediği ihaleler ise şöyle:
Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep-Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı
Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli-Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı
Aksaray – Ulukışla – Yenice Yüksek Hızlı Demiryolu Yapımı
Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı Yapımı
Mersin-Adana-Osmaniye-G
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü
6.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı10.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...


