Kamu kurumlarına alım için adaylardan 26 Kasım'a kadar tercih alınacak


ÖSYM Başkanlığı, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacağını bildirdi. Adaylar, tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre 16-25 Kasım 2015 tarihleri arasında, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar.

Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2015/2 Tercih Kılavuzu'nda ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer aldığı belirtilerek, kılavuzun, tercih süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacağı ifade edildi.

Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları istendi.

Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklar. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 26 Kasım tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan 'Ödemeler' alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 26 Kasım saat 23.59'da sona erecek. Süresi içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecek. CİHAN
<< Önceki Haber Kamu kurumlarına alım için adaylardan 26 Kasım'a kadar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER