Kanada'da Trudeau dönemi bitti: İşte yeni başbakan
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 10 2025
Kanada’da eski Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Liberal Parti’nin liderlik yarışını kazanarak partinin yeni lideri oldu. Carney, ilk turda oyların yüzde 85,9’unu alarak büyük bir zafer elde etti.
Kanada’da eski Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, iktidardaki Liberal Parti’nin yeni lideri oldu. Carney ilk turda oyların yüzde 85, 9'unu aldı.
Carney, konuşmasında ise Kanada’nın çok kültürlü yapısını vurgulayan Carney, ülkenin kaynaklarının korunması gerektiğine dikkat çekti.
Liberal Parti’nin liderliğini devralan Carney, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun yerine geçerek partisini 20 Ekim'e kadar yapılması planlanan genel seçime hazırlayacak.
NE OLMUŞTU?
Trudeau, parti içindeki memnuniyetsizlik ve düşen kamuoyu desteği nedeniyle istifa baskılarıyla karşı karşıya kalmıştı.
Ocak ayında yaptığı açıklamada Trudeau, yeni bir lider seçildikten sonra görevinden ayrılmayı düşündüğünü belirterek, Kanada Ulusal Parlamentosu’nda tıkanıklığın giderilmesi ve yeni bir başlangıç yapılması gerektiğini söylemişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!4.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!5.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'
6.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı7.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı8.Rusya askeri hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Batı9.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı10.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








