Karşıyaka Belediye Zabıtası filosunu güçlendirdi


İzmir'in Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün filosu, yeni araçlarla güçlendirildi. Ekipler, dört yeni hizmet arabası ve bir motosikletin anahtarlarını, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'dan teslim aldı. Ayrıca müdürlük tarafından kameralı denetim sistemi de kullanılmaya başladı.

Zabıta faaliyetlerindeki hızı ve etkinliği arttırmak amacıyla yaklaşık 200 bin TL'ye dört adet hizmet arabası ve bir motosiklet satın alındı. Her gün iki çevre, bir pazar, bir şikayet ekibi, bir mühürleme ve tebligat, pankart ve iki çarşı ekibiyle hizmet veren zabıtalar, yeni araçları özellikle merkez dışındaki mahallelere yönelik çalışmalarda kullanacak. Şikayetler daha hızlı değerlendirilecek, acil durumlara zamanında müdahale edilerek sıkıntılar daha kısa sürede ortadan kaldırılacak.

KAMERALI ŞEFFAF DENETİM

Belediye Zabıta Müdürlüğü ayrıca yeni hizmet araçlarıyla birlikte ilk kez kameralı kayıt sistemini de uygulamaya aldı. Buna göre ekipler, yakalarına takacakları küçük kameralarla denetim çalışmalarını kayıt altına alacak. Sekiz kamerayla faaliyete geçirilen sistem, denetimde şeffaflık sağlarken zabıta memurlarıyla esnaf arasında yaşanabilecek sıkıntılar da görüntülenmiş olacak.

Başkan Akpınar, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Ekiplerimizin pazaryerlerinde yaptığı denetimlerde karşılaşılan manzaralardan sonra sorumluluğumuz daha da arttı. Halkımızın sağlığını korumak için denetimlerimizi sıklaştıracağız. Zabıtamız, daha şeffaf denetimler yapacak. Yapılan denetimler de kameralarla kayıt altına alınacak. Ekiplerimiz Karşıyaka'nın her mahallesine, her sokağına daha hızlı ulaşıp sorunları daha kısa sürede çözecek. Halk sağlığını tehdit edenlere karşı da daha aktif mücadele edeceğiz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Karşıyaka Belediye Zabıtası filosunu güçlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER