'Kayyım'dan kalan borç dudak uçuklattı: İşte DEM Partili yönetime bırakılan borç...
Hakkari, Mardin, Batman, Halfeti, Esenyurt, Tunceli, Ovacık ve Bahçesaray belediyelerine kayyım atanmasının ardından sekiz yıl kayyım yönetiminde olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin DEM Partili eş başkanları gazetecilerle bir araya geldi. Eş Başkanlar, belediye hizmetlerini ve kayyım dönemine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.
Söze "Seçilmiş belediye eş başkanları olarak, seçilmiş encümenimiz adına sizleri selamlıyorum” diye başlayan Eş Başkan Serra Bucak, “Ama seçilmiş olmak nedir tam olarak anlayamadık, kayyım tahribatını onarmaya uğraşırken yeniden kayyım gündemiyle ve baskılarla, istikrarsız bir ortamla karşı karşıyayız” diye ekledi.
Eş Başkan Doğan Hatun, kentin alt ve üst yapı hizmetlerindeki aksaklıklara değinirken yıllarca en önemli alt yapı hizmetlerinin onarımsız bırakıldığını, yatırım yapılmadığını anlattı. Yeniden kayyım yönetimine geçmesi halinde Diyarbakır’ın kent olma özelliğini yitireceği yorumunu yapan Hatun, kırsal mahallelerden ve köylerden kendilerine “Kayyım gelmeden suyumuzu getirin, asfaltımızı yapın” diye yoğun talep geldiğini söyledi.
'BELEDİYE KASASINDAN 300 MİLYONA YAPILAN BİNALAR KAMU KURUMLARINA DAĞITILDI'
Eş Başkan Serra Bucak, 2016’dan bu yana belediyeyi yöneten kayyımların belediye kaynaklarını alt yapı yatırım ve iyileştirmelerine ya da sosyal yardımlara değil, bina ve tesis inşa edilmesine harcadıklarını tüm bu bina ve tesislerin de belediye uhdesinden çıkarılıp kamu kurumlarına devredildiğini söyledi. Kayyım yönetimleri boyunca belediyeye atanan bürokratların işlemleriyle ilgili incelemeleri için ''arkeolojik kazı'' benzetmesi yapan Bucak, yolsuzluk iddialarıyla ilgili resmi süreçlerin işletilmediğini şu sözlerle anlattı:
“Maalesef kayyım döneminin usulsüzlükleri yolsuzlukları tespit edilmiyor. Biz defalarca bu işlemler için müfettiş talebinde bulunduk ve yanıtsız kaldı. Biz kayyım dönemini incelemiyoruz dediler gelmediler. Evet İçişleri Bakanlığı. Bizim dönemimizde 8 aydır hem mülkiye müfettişleri hem Sayıştay müfetti
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL








