KDV indirimi işe yaramadı, yumurtaya zam geldi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Şubat 17 2022
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla, KDV'deki oran yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine rağmen, yumurtaya zam gelmesi dikkat çekti.

Cuma günü yumurtaya yapılan zamla, 30'lu paket 36 TL'den 46 TL'ye yükseldi. KDV indirimi ile birlikte, koli yumurtanın fiyatı 42.90 TL olurken, KDV indirimine rağmen fiyatı 36 TL'den 42.9 TL'ye yükselmiş oldu.
Dünya gazetesinin haberine göre, üreticiler 3 Şubat’ta yumurtayı 95 kuruştan satarken, yemin kilogram maliyeti 5 lira 21 kuruştu. 15 Şubat itibarıyla yemin kilogram maliyeti 5 lira 67 kuruşa çıkınca, üretici 1,10 kuruşa yükseltti.
Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, “Tavuk yeminde kullanılan soya, ayçiçeği ve yağlı soya küspesinin fiyatının artmasından dolayı üreticiler maliyette zarardan çıkış için zam yapmak durumda kaldı. Üreticiler geçen haftalarda maliyetin altında satıyordu ve artık maliyet kıskacına girildiğinden dolayı zarardan çıkmak için geçen perşembe günü yeni fiyatlar belirlendi. Cuma günü raflara yansıyan yeni fiyat üreticinin zarardan çıkması için gerekliydi ve marketlerin kâr marjını da üstüne koyarak tüketicilere yansıtıldı” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Asla Vazgeçmeyeceğim!2.Trump: 'Çok ciddi bir misilleme olacak'3.ABD'de üniversiteye kanlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var!4.Yola çıktıklarımızla beraber Yoldayız5.Yola çıktıklarımızla beraber 'Yoldayız'
6.Endonezya ağlıyor: Sel felaketinde can kaybı 1000'i aştı7.Bedenin ritmi: Günün her saatinin bir işleyişi var8.Dünyanın konuştuğu firar: Machodo'nun Venezuela'dan kaçış detayları ortaya çıktı9.Rusya Donbas'da ısrarcı10.Rusya'nın donmuş varlıklarına el konuldu: AB ile Moskova arasında hukuk savaşı başladı

Kemal Gülen
Esra Büyükcombak

Numan Yılmaz

Prof. Dr.








