Kılıçdaroğlu: Erdoğan sonucu kabullenmişti, İstanbul rantını yiyen yakın çevresi ikna etti

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mayıs 8 2019
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından partisinin yetkili kurullarıyla arka arkaya olağanüstü toplantılar düzenleyerek, izlenecek yol haritası konusunda görüşleri aldı.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Meclis'teki makamında, BBC Türkçe'nin de aralarında bulunduğu bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı, yenilenecek İstanbul seçimlerine ilişkin izleyecekleri yol haritasının ipuçlarını verdi.

Kılıçdaroğlu'na göre seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasında İstanbul'da seçim sonuçlarını kabul etmiş görünen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "seçimin iptali" için ısrar noktasına taşıyanlar, "İstanbul'un rantını yiyen yakın çevresi'':

"İstanbul rantını, İstanbullu'ya vermek istemiyorlar. Bir avuç kişiye, bir avuç AK Partili'ye vermek istiyorlar. İstanbul'un rantı o kadar değerli ki, burada milyon dolarlar var. Halkın, milyonlarca kişinin sefaletinin önlenmesini istemiyorlar. Kendilerine muhtaç, bir dilim ekmeğe muhtaç olsun ki 'ben ona ekmek verdiğim zaman bana oy versin.' Bu anlayışı yerleştirmek istiyorlar, geniş kitlelere".

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin iptaldeki rolü sorulduğunda ise, "O AK Parti'den oy kapma telaşında. Onun amacı başka, seçimler filan değil onun amacı..." demekle yetindi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul'a geçici belediye başkanının belediye meclis üyeleri arasından değil de İçişleri Bakanlığı tarafından atanmasına "Ortada yasa yok ki, bizim anladığımız anlamda bir hukuk devleti olmaktan çıkmış Türkiye" sözleriyle tepki gösterdi. Peki "hukuk devleti olmayan yerde nasıl mücadele edecek?"

CHP lideri "demokrasinin uzun soluklu bir mücadele" olduğuna vurgu yapıp, şu görüşleri dile getirdi:

"Demokrasinin kurallarına uyulmuyor diye, bizim mücadeleden vazgeçmemiz, alanı tamamen totaliter yönetime, diktatörlüklere bırakmak olur. Biz kararlılıkla her koşulda mücadelemizi sürdüreceğiz. Demokrasi gelinceye kadar bizim mücadelemiz sürecek..."

Bu haberler de ilginizi çekebilir