Kimler, hangi bakanlıklar için düşünülüyor?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 4 2023
Gazeteci Fikret Bila, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması durumunda bakanlık dağılımının nasıl şekilleneceği ve hangi isimlerin düşünüldüğüyle ilgili edindiği kulis bilgilerini paylaştı.
Seçimlere 10 günün kaldığı Türkiye'de en çok merak edilen konulardan bir tanesi, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda kabinenin nasıl şekilleneceği.
Gazeteci Fikret Bila, Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın programına telefonla bağlanarak edindiği kulis bilgilerini aktardı.
"Henüz liderler düzeyinde bakanlıkların bölüşümü yapılmadı, bu seçimden sonra gerçekleşecek ama partilerin eğilimi ortaya çıktı" diyen Bila, kimlerin hangi bakanlık için düşünüldüğünü anlattı:
"Ankara’da CHP cenahında daha çok isimler dillendiriliyor kim hangi bakanlığa gelecek diye. Henüz tabii liderler düzeyinde bakanlıkların bölüşümü yapılmadı. Bu seçimden sonra gerçekleşecek ama partilerin eğilimi ortaya çıktı. Örneğin CHP’nin mutlaka ve mutlaka İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nı almak istediği şeklinde bir bilgi sahibiyiz. Bunun da nedenini şöyle izah ediyor uzmanlar, bu üç bakanlık da siyaset üstü bakanlıktır. Biri adalet dağıtır biri güvenliği sağlar, biri de ulusal çıkarları korur. Bu üç bakanlıkta yapı çok bozuldu.
'ÜÇ KİŞİNİN İSMİ GEÇİYOR'
Devlet gelenekleri ortadan kaldırıldı. Üç bakanlık da AK Parti'nin bir aparatı olarak kullanılıyor. Öncelikle bunları düzeltmeliyiz. CHP bunları düzeltmeye taliptir. Örneğin adalet bakanlığı için milletvekili adayı olmayan CHP’liler üzerinde durmak lazım. Örneğin Adalet Bakanlığı için Muharrem Erkek’in adı geçiyor. İçişleri Bakanlığı için Engin Özkoç, Dışişleri için henüz bir isim telaffuz edilmedi ama Selin Sayek Böke’den ve Ünal Çeviköz’den söz edenler var. Özellikle kadın bakan olacağı vurgulanıyor.
Kadın kolları genel başkanı Aylin Nazlıaka var, yine milletvekili olmayan Suzan Şahin var. İşte sayın bir iki isim telaffuz etti biliyorsunuz
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında flaş gelişme: Veyis Ateş de gözaltına alındı5.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında flaş gelişme: ...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...


