O isim için özel kararname
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mayıs 19 2020
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı özel kararname ile Merkez Bankası'nda bir teamül daha çiğnendi.
Resmi Gazete'de dün yayımlanan kararname ile Merkez Bankası Banka Meclisi'ne tayin edilecek üyenin devlet üniversitesinde de görev yapmasının önün açıldı.
Kararnamenin mürekkebi kurumadan Merkez Bankası'nın Olağan Genel Kurulu'nda Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) eski Kırşehir milletvekili Mustafa Haykır’ın kızı Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, Banka Meclisi üyeliğine seçildi.
MHP, 2018 yılından bu yana Cumhur İttifakı'nda AKP'nin müttefiği.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü Teknoloji ve Sanayi İktisadi Ana Bilim Dalı’nda görevli olan Hobikoğlu hem Merkez Bankası’nda hem de üniversitedeki görevine devam edebilecek.
GENEL KURUL'DA SEÇİLEN İKİ İSİM GÖREV BAŞLAYAMAMIŞTI
Merkez Bankası bugün 88'inci Hesap Dönemi Olağan Genel Kurulu, TCMB Başkanı Murat Uysal başkanlığında bankanın idare merkezi toplantı salonunda toplandı.
Genel kurul toplantısında, Banka Meclisi ve Denetleme Kurulu’nun 2019 hesap yılına ait raporları ve kâr dağıtımıyla ilgili teklifi görüşüldü ve onaylandı. Akabinde yeni üyelerin belirlenmesine geçildi.
15 Mart 2019’da toplanan Olağan Genel Kurul'da Banka Meclisi üyeliklerine seçilen Hayrettin Demircan ve Ahmet Keçeci'nin göreve başlamasına izin verilmemişti.
ÖMER DUMAN YENİDEN SEÇİLDİ
1 Mayıs 2019’dan itibaren görev yapmak üzere yerlerine seçilen Başak Tanınmış Yücememiş ve Mehmet Aktaş’ın üyelikleri dün onaylandı.
Yücememiş ve Aktaş, 30 Nisan 2022’ye kadar görevde kalacak.
TCMB Banka Meclisi üyeliklerine, görev süreleri dolacak Vehbi Çıtak
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona k...


