Kulis: YRP İstanbul için 'damat'ı düşünüyor!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 17 2024
AKP ile ittifak görüşmelerini kesen Yeniden Refah Partisi'nde İstanbul için Necmeddin Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz’ün adının öne çıktığı, Suat Kılıç'ın da adaylar arasında olduğu belirtildi.
Yeniden Refah Partisi (YRP) ile AKP arasında İstanbul, Ankara ve İzmir için yapılan ittifak görüşmeleri kesildi. YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, "Bize getirdikleri teklifi kabul edemezdik, biz de yol haritamıza devam kararı aldık” dedi. YRP Ankara ve İstanbul adaylarını ay sonuna kadar açıklayacak.
AKP ile Yeniden Refah Partisi arasında "İstanbul'da AKP'nin adaylarının desteklenmesi" için yapılan müzakereler kesildi. İktidara yakın medyada yer alana kulis haberlerine göre, teklifleri yetersiz bulan Yeniden Refah Partisi, AKP’nin ittifak teklifini reddetti. Parti yönetimi, seçimler için öncelikli planı olarak seçimlere kendi adayları ile girmeye karar verdi. Mehmet Altınöz iddiaları doğruladı.
BÜYÜKŞEHİRE KARŞILIK MECLİS ÜYELİĞİ
AKP’nin, seçimlerde özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara’da Yeniden Refah Partisi’nin desteği karşısında kazanılan büyükşehirlerde belediye meclis üyeliği teklif ettiği öğrenildi. Ancak YRP Genel Merkezi’nin, bu teklife parti tabanından tepki geleceğini belirterek kabul etmediği ifade edildi.
İSTANBUL İÇİN 'DAMAT' FORMÜLÜ
İstanbul adaylığı için ise Necmeddin Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz’ün adı öne çıkıyor. Öte yandan bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç’ın da ismi İstanbul adaylığı için kulislerde anılıyor.
ANKARA İÇİN İKİ ADAY VAR
Odatv'nin haberine göre, YRP’nin Ankara adaylığı için ise devam eden istişarelerde iki isim önde gidiyor. Adı İstanbul adaylığı için geçen Suat Kılıç, Ankara için de düşünülüyor. Öte yandan sürpriz bir isim de Ankara’da anılıyor. Partinin Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner’in de adı Ankara için anılıyor.
Seçim hazırlıklarına hız kazandıran Yeniden Refah Partisi, gerekli istişarelerin ardından ocak ayı sonunda ba
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...


