Kulp ilçesinde 6 çocuğun yanarak ölmesini Davutoğlu'na sordu


CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki yatılı erkek Kur'an kursunda 6 çocuğun yanarak ölmesine ilişkin olayı TBMM'ye taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması istemiyle soru önergesi veren Milletvekili Sibel Özdemir, 1 Aralık 2015 tarihinde Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki yatılı erkek Kur'an kursunda 6 çocuğun yanarak ölmesine ilişkin bir dizi skandal saptandığını dile getirdi. Özdemir, "Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi'ne göre kurs, evrakları tamamlanmadan ve müftünün sözlü izniyle öğrenci almıştır. Can veren çocuklardan biri ise okul öğrencisi olması nedeniyle kursta bulunmaması gerekmesine karşın, yurtta barındırılması nedeniyle yaşamını yitirmiştir. Bir diğer önemli konu ise yaklaşık 350 bin öğretmen yıllardır atama beklerken, iktidar Suriyeli öğretmenleri işe yerleştirmiştir. Suriyeli öğretmenlerin, 'Proje okullar' olarak tanımlanan Anadolu İmam Hatip Liselerinde görevlendirildiklerine dair haberler basında yer almıştır." dedi.

Özdemir, bu çerçevede Başbakan Davutoğlu'na şunları sordu: "Türkiye genelinde kaç yatılı Kur'an kursu bulunmaktadır? Kurslar en son ne zaman denetlenmiş, denetim sonuçları ne olmuştur?

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki yatılı Kur'an kursu en son ne zaman denetlenmiştir? Kulp ilçe müftüsünün yaşanan faciadan iki hafta önce binayı teftiş ettiği iddiası doğru mudur?

Sözü edilen kursun, evrakları tamamlanmadan ve müftünün sadece sözlü izniyle öğrenci aldığı iddiası gerçeği yansıtmakta mıdır? Öyle ise bu durumun hukuki dayanağı nedir? Dayanağı yok ise ilgililer hakkında önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle gerçekleştirilen işlem var mıdır? Varsa nelerdir? Yok ise çocuklar göz göre göre ölüme mi gönderilmişlerdir?

Okul öğrencisi olan ve kursta bulunmaması gereken bir çocuğun yurtta kalmasına kim ya da kimler neden izin vermiştir? İzin veren kişi ya da kişiler hakkında hukuki herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise sonucu ne olmuştur?

Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle atama bekleyen öğretmen sayısı kaçtır? Bu öğretmenlerin branşlarına göre dağılımı nedir?

Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle son bir yılda Bakanlar Kurulu kararıyla Türk vatandaşlığına geçirilen kişi sayısı kaçtır ve uyruklarına göre dağılımı nedir?

MEB'in Suriyeli öğretmenlerin istihdamına ilişkin herhangi bir çalışması var mıdır/olacak mıdır? Suriye'de öğretmenlik yapmaktayken ülkemize sığınmak zorunda kalan ve gönüllü olarak geçici kamplarda kalan Suriyeli çocuklara destek olmak üzere bu faaliyeti yürüten kaç öğretmen bulunmaktadır?

Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle ücretli öğretmen statüsünde görev alan öğretmen sayısı kaçtır?"
CİHAN
<< Önceki Haber Kulp ilçesinde 6 çocuğun yanarak ölmesini Davutoğlu'na sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER