Vefatının 2. yılında ‘Sungur Ağabey’ unutulmadı

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mustafa Sungur, vefatının 2. yılında anıldı.

Vefatının 2. yılında ‘Sungur Ağabey’ unutulmadı

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mustafa Sungur, vefatının 2. yılında İstanbul Üsküdar’daki Şakirin Camii’nde düzenlenen özel bir programla anıldı. Kur’an-ı Kerim’den ayetler, hatim duası, aşr-ı şerif ve Risale-i Nur’dan bazı bölümlerin okunduğu programa Üstad’ın talebelerinden Abdullah Yeğin, Mehmet Fırıncı, Hüsnü Bayram ile gazeteci-yazar İhsan Atasoy ve Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir de katıldı.

Risale-i Nur Külliyatı’ndan okunan bazı bölümlerle başlayan programda söz alan dostları ‘Sungur Ağabey’i anlatıp, Üstad’ın hayatından kıssalara yer verdiler. Konuşmacılar, Risale-i Nur neşriyatının Mısır’dan Hindistan’a, Bangladeş’ten Cezayir’e, Afganistan’dan Suudi Arabistan ve Yemen’e kadar birçok coğrafyada rahatça basılarak dağıtıldığına dikkat çekti.

Mustafa Sungur’un evlatlarından Muhammed Nur Sungur, “Babamın vefatının 2. sene-i devriyesinde 3. kez düzenlediğimiz Mevlid-i Şerif’e iştirak eden, edemeyen, dua eden herkesten Allah razı olsun. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Rabb’im okunan duaları, aşr-ı şerifleri kabul eylesin inşallah.” dedi. Program aşr-ı şerifin ardından kılınan öğle namazıyla son buldu.

Mustafa Sungur, 1947’de tanıştığı Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin 13 sene hizmetinde bulundu. Üstad’ın vefatıyla Risale-i Nur’un neşir çalışmalarını üstlendi. Ömrü boyunca yurtiçinde ve dünya çapında yaygın bir şekilde Risale-i Nur hizmetlerini yöneten Mustafa Sungur, 1 Aralık 2012’de Hakk’a yürüdü.
<< Önceki Haber Vefatının 2. yılında ‘Sungur Ağabey’ unutulmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER