Kurtulmuş: (Ankara'daki patlama) Fabrikasyon TNT bombaları kullanılmış

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ekim 12 2015
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara'daki patlamalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Fabrikasyon TNT bombaları kullandıkları, her ikisinin de yaklaşık 5 kilogram bombalar kullandıkları anlaşılıyor. Olayın oluş şekli, bombanın şekli, kullanılış şekli, tarzı, bunların hepsi Suruç'taki bombalama olayıyla benzediği ortaya çıkıyor." dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara'daki patlamalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Fabrikasyon TNT bombaları kullandıkları, her ikisinin de yaklaşık 5 kilogram bombalar kullandıkları anlaşılıyor. Olayın oluş şekli, bombanın şekli, kullanılış şekli, tarzı, bunların hepsi Suruç'taki bombalama olayıyla benzediği ortaya çıkıyor." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçip, açıklamalarda bulundu. Levent Kırca için başsağlığı dileyen Kurtulmuş, ardından kimya dalında Nobel ödülü alan Aziz Sancar'a Bakanlar Kurulu adına tebriklerini iletti.

'OLAYDAN SONRA 365 VATANDAŞIMIZ HASTANELERE YARALI OLARAK İNTİKAL ETMİŞ, HALEN 138 KİŞİ HASTANELERDE TEDAVİ ALTINDADIR'

Ankara'da gerçekleşen terör saldırısını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, olaydan sonraki gelişmelerin bütün teferruatıyla masaya yatırıldığını belirtti. Kurtulmuş, "Bu terör saldırısında 97 kişi hayatını kaybetti. 92 kişinin kimliği belirlendi, 5 kişinin ise kimlik belirleme çalışmaları belirlenmektedir. Olaydan sonra 365 vatandaşımız hastanelere yaralı olarak intikal etmiş, halen 138 kişi hastanelerde tedavi altındadır. Ne yazık ki bu 138 kişiden 58 vatandaşımız da yoğun bakımda bulunmaktadır çeşitli hastanelerde. 36 ilimizden definler gerçekleştirilmek üzere kimlikleri tespit edilen ölülerimiz bu illere gönderilmiş ve defin işlemleri gerçekleştirilmiş. Olay anından itibaren bütün birimlerimiz olay yerine intikal etmiştir. Çok vahim bir olay. Yine bu süre içerisinde ortaya çıkan fevkalade hazin bir tablo ve karmaşık bir ortamda 184 hattı Sağlık Bakanlığımız tarafından hizmete sunulmuştur. Bu hatta 5285 başvuru gelmiş ve aileler, ilgililer, yakınlar kendi hastaneleriyle ilgili her türlü bilgiyi anlık almıştır. 5 ambulans helikopterin ve 1 uçak ambulansın bekletildiğini biliyoruz." açıklamasında bulundu.

'FABRİKASYON TNT BOMBALARI KULLANDIKLARI HER İKİSİNİN DE YAKLAŞIK 5 KİLOGRAM BOMBALAR KULLANDIKLARI ANLAŞILIYOR'

Cumhuriyet ba

Bu haberler de ilginizi çekebilir