Liberya'da okullar altı ay sonra yeniden açıldı


JOHANNESBURG (CİHAN)- Liberya'da ebola salgınından dolayı kapatılan bir çok okul, altı ay aradan sonra yeniden eğitime başladı. Öğrenciler okula dönmenin sevincini yaşarken, bazı velilerin virus tehlikesine karşı endişeli oldukları gözlendi.

Batı Afrika'da 2013 yılının Mart ayında patlak veren ve 9 binden fazla can alan Ebola virüsü Sierra Leone, Gine ile birlikte en fazla Liberya'da etkili olmuştu. Ülke ekonomisini durduran salgında, ülkedeki bir çok okul da Ebola tedavisi için merkez olarak kullanılmıştı.

Virüsün etkisinin azalması ve alınan önlemlerden sonra açılan okulların girişlerinde öğrencilerin ateşlerini ölçmek için termometre ve ellerini yıkamak için klorlu su bulunduruluyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Liberya'da geçen hafta sadece 3 yeni Ebola vakasına rastlandı.

Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf, Gine lideri Alpha Conde ile Sierra Leone lideri Ernest Bai Koroma önümüzdeki Pazar günü Gine'nin başkenti Conakry'de biraraya gelerek '60 günde sıfır Ebola enfeksiyonu' hedefi için plan yapacak.

Ebola'nın hayatı felç ettiği Gine'de okullar geçen ay açılmıştı. Sierra Leone ise Mart sonunda eğitime başlayacağını duyurdu.

Liberya'nın başkenti Monrovia'da okullar açılırken, kırsal bölgelerde ise yetersiz araç gereç ve sağlık ekipmanlarının yokluğundan dolayı okulların uzun süre daha kapalı kalacağı söyleniyor.

Ebola salgınından dolayı Amerika, Avrupa ve Çin gibi yerlerden Batı Afrika'ya bir çok yardım gelmiş, öte yandan Ebola mağdurlarına harcanması gereken milyonlarca dolara yöneticiler tarafından el konulduğu tesbit edilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Liberya'da okullar altı ay sonra yeniden açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER