Liderler Çin'de buluşuyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Eylül 2 2015
Çin ordusunun 2. Dünya Savaşı'nda Japon işgaline karşı kazandığı zaferin 70. yıldönümüne katılacak bazı dünya liderleri Pekin'e geldi.
Çin ordusunun 2. Dünya Savaşı'nda Japon işgaline karşı kazandığı zaferin 70. yıldönümüne katılacak bazı dünya liderleri Pekin'e geldi.

3 Eylül'de başlayacak askeri geçit töreni için tüm hazırlıklar yapıldı. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in askerleri selamlayacağı podyumda yer alacak ve aralarında Rusya lideri Vladimir Putinin de bulunduğu bazı ülke liderleri Pekin'de.

Çin Cumhurbaşkanı Xi, tören için gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah al-Sisi ile görüştü. Görüşmenin ardından iki ülke arasında sanayi kapsitesi ve finans alanlarında bir dizi anlaşma imzalandı.

Xi ayrıca Pekin'de Pakistanlı mevkidaşı Mamnoon Hüseyin, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ve Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ile de bir araya geldi.

Öte yandan Çin Meclis Başkanı Zhang Dejiang da tören için Pekin'e gelen Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko ve Venezuale Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ile görüştü.

CAMA YAKLAŞMAK YASAK

30 ülkenin devlet ya da hükümet başkanının katılmasının beklendiği tören için Pekin'de olağanüstü önlemler alındı. Güvenlik gerekçesiyle askeri geçit töreninin yapılacağı cadde olan Chang An'daki tüm binalarda faaliyetler durduruldu.

Tiananmen Meydanı'nın da yer aldığı caddedeki binalara giriş yapılması yasaklandı. Tören alanına yakın bölgelerdeki alışveriş yerleri, lokantalar ile eğlence mekânları törenin biteceği güne kadar kapatılı tutuluyor.

Geçit töreninin yapılacağı caddeye bakan binalarda oturanlardan da evlerine bu akşamdan itibaren misafir kabul etmemeleri, balkonda oturmamaları, cama yaklaşmamaları ve fotoğraf çekmemeleri istendi.

BATILI ÜLKELER TÖRENLERE ALT DÜZEYDE KATILIYOR

Çoğu Batı ülkesi törenlere Türkiye gibi Büyükleçilik düzeyinde katılıyor. Öte yandan törene, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Fransa Dışişleri Bakanı Lairent Fabius'un da katılacağı bildirildi. İngiltere'yi ise Adalet eski Bakanı Kenneth Clark temsil edecek.

Çin'de yılın en büyük organizasyonu olarak nitelendirilen geç

Bu haberler de ilginizi çekebilir