Mallarına el konulan Esed’in kuzeninden itiraflar...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 29 2020
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in kuzeni Suriyeli işadamı Rami Mahluf, şirketlerine Esed yönetimi tarafından el konulma girişimlerinin ardında açıklama yapmaya devam ediyor.
Mahluf, sosyal medya sitesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in Batı ülkelerince uygulanan yaptırımları atlatmasına yardım etmek için yurt dışında bir paravan şirket ağı kurduğunu söyledi.
Mahluf, dev yatırım grubunun faaliyetleriyle ilgili başlatılan soruşturmalar sebebiyle Suriye rejimini kınadı.
Suriye’nin en zengin ve en güçlü iş adamlarından biri olan Mahluf, güvenlik güçlerinin şuanda Şam’ı faaliyetlerinin çoğunda mali açıdan zorlayan dev bir yatırım grubu Şam Holding’i hedef aldıklarını belirtti.
“ZİMMETİMİZE GEÇİRDİĞİMİZ HİKÂYESİNİ UYDURDULAR"
Mahluf, “Sözleşme tutarlarını kötüye kullandığımız ve bunları yurt dışındaki kişisel hesaplarımıza aktardığımız şeklinde bir hikâye uydurdular. İnsanlara karşı adaletsizliğiniz ve attığınız iftiralar yeter artık. Bu şirketlerin rolü ve amacı Batılı ülkeler tarafından Şam Holding’e uygulanan yaptırımları atlatmaktır.” ifadelerini kullandı.
Esed ailesini ve destekçilerini finanse eden Mahluf, yaklaşık 15 yıl önce 70 yatırımcıyla birlikte Şam Holding’i kurdu. Şuan sermayesi açısından Suriye’nin en büyük şirketi olan Şam Holding önemli bir emlak tekeline sahip.
Aawsat.com’un haberine göre, Washington, geçen ay ‘Caesar Yasası’ olarak bilinen ve Mahluf’un sahibi olduğu şirketler de dahil olmak üzere Esed hükûmetini destekleyen kişi ve şirketlerin hedef alan Suriye’ye yönelik kapsamlı müeyyideleri hayata geçirdi.
VİDEO KAYDINDAN SONRA EL KONULDU
Mahluf ve Esed arasındaki anlaşmazlık ilk kez 30 Nisan’da, işadamının ailesi tarafından kontrol edilen Suriye’nin en büyük telekomünikasyon şirketi Syriatel’e uygulanan vergileri kınadığı video kaydının
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'5.Her bir alışveriş bir risk

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







