Mappus'un tazminat talebi reddedildi


STUTTGART (CİHAN)- Baden Württemberg (BW) eski Başbakanı Stefan Mappus'un başbakanlık döneminde kendisine danışmanlık yapan Gleiss Lutz Avukatlık Büro'su aleyhine açtığı tazminat davası reddedildi.

Mappus, 2010 yılında EnBW enerji şirketinin yüzde 45'ini, Fransız EDF enerji şirketinden 4,7 milyar Euro'ya satın almıştı. Bir yıl sonra Eyalet Anayasa Mahkemesi, söz satın alma kararını Eyalet Meclisi'nin onayı olmadan alındığı için Anayasa'ya aykırı bulmuştu. Mappus ise EnBW hisselerinin satın alımında danışmanlık yapan Gleiss Lutz Avukatlık Büro'su tarafından yanlış bilgilendirildiğini belirterek avukatları suçlamıştı.

Gleiss Lutz avukatları ise suçlamaları kabul etmiyor. Stuttgart Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme Mappus'un tazminat hakkında sahip olmadığına ve bu nedenle davanın görüşülmesine gerek olmadığına hükmetti. Mahkeme, anlaşmanın Mappus ile değil eyalet ile yapıldığına ve Mappus'un şahsi bir zararının söz konusu olmadığına hükmetti. Mappus'un avukatı Franz Enderle, "Sayın Mappus dönemin başbakanı olarak eyalet adına danışmanlık hizmetini alan kişidir. Yanlış bilgilendirilen kişi olarak mağdurdur, itiraz edeceğiz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Mappus'un tazminat talebi reddedildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER