Mehmet Ayvalıtaş'ın öldüğü yerde keşif yapıldı


Gezi Parkı eylemlerine destek için gittiği Ataşehir'de bir aracın çarpası sonucu hayatını kaybeden 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş için olayın gerçekleştiği yerde keşif yapıldı.

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, Ayvalıtaş ailesinin avukatlarının talebi üzerine 14 Ekim 2015'te 13.30'da keşif yapılmasına karar vermişti. Olay yerinde yapılan keşif çalışmasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Tutuksuz sanık Mehmet Görkem Demirbaş, zırhlı polis aracıyla keşif alanına getirildi. Kazanın oluş şekliyle ilgili bilirkişiye bilgi veren Demirbaş'a çelik yelek giydirildi. Keşfe, bir hakim ve İstanbul Teknik Üniversitesi Trafik Kürsüsünden 3 bilirkişi katıldı. Görgü tanıkları ile Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da katıldı. Keşif yaklaşık bir saat sürdü. Destek için keşif yerine gelen bir grup Ayvalıtaş'ın resimlerini taşıdı.

Olay yerinde açıklamalarda Bulunan baba Ali Ayvalıtaş, " İki seneden sonra ilk kez dava ile ilgili umut ışığı doğdu. İnşallah adalet yerini bulur. Biz terörist değiliz. Biz vatanımızı, toprağımızı ve cumhuriyeti seviyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Mehmet Ayvalıtaş'ın öldüğü yerde keşif yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER