Memurlar, hükumet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeyi yaktı

Memurlar, hükumet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeyi yaktı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Bursa Şubesi Ağustos 2015'te hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeyi yıkarak verilen zamma tepki gösterdi.

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı önünde yapılan basın açıklaması, 'işimize, onurumuza, geleceğimize sahip çıkıyoruz' yazılı pankart önünde gerçekleştirildi. BES Bursa şube başkanı Süleyman Ayyıldız, bir kez daha alanlarda olduklarını belirerek, "Toplu sözleşme aldatmacasına direnmeye devam edeceğiz. Kamu emekçilerini satanlardan hesap soracağız. 7 Haziran genel seçimleri sonrası ortaya çıkan halk iradesinden hükümet çıkarmamak için her yolu deneyenler ülkemizi tarihinin en hızlı erken seçimi ile karşı karşıya bırakmışlardır. 13 yıllık AKP iktidarında barışı dilinden düşürmeyenler, barış süreci 'siyasi geleceğimize mal olsa da bu süreçten vazgeçmeyiz' diyenler söz konusu siyasi ikballeri olduğunda gözlerini kırpmadan ülkemizi bir kaos ve çatışma ortamına sürüklemekten geri durmamışlardır." dedi.

3 Ağustos'ta başlayan 2016-1017 toplu sözleşmesinde bir önceki dönem olduğu gibi AK Parti ve Memur Sen'in kamu emekçilerinin iki yılını gasp ettiğini belirten Süleyman Ayyıldız, şöyle devam etti: "Sendikamız tarafından 'tarihi satış' olarak nitelendirilen toplu sözleşme ile ilgili AKP ve Memur sene soruyoruz; Kamu emekçilerinin gasp edilen 2014 yılı enflasyon farkının üzerini örtmek midir tarihi başarı. 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile gasp edilen fazla mesai ücretleri ve yargı kararlarına rağmen ödenmeyen ikramiye taleplerini yok saymak mıdır tarihi başarı. Özellikle iş kolumuzda yaşanan ücret adaletsizliklerini gündeme bile getirmeyip ücret adaletsizliğini artıracak uygulamaların altına imza atmak mıdır tarihi başarı. Hesap bilmeyen sendika olarak, tescilli bir sendika olmanıza rağmen toplu sözleşme görüşmelerinin sürecinin başladığı 3 Ağustos tarihinde ki dolar kuru ile şimdiki dolar kurunun farkında mısınız?" sorularını sıraladı.

Basın açıklamasının ardından temsili olarak 2015 yılı Ağustos ayında hükümet ve Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşme yakıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Memurlar, hükumet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER