Millet İttifakı kazanırsa KHK'lıların durumu ne olacak?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 12 2023
Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Serap Yazıcı: Hukuk hiç bir dönemde bu kadar sistemli ihlal edilmemişti
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Profesörü Serap Yazıcı, Türkiye’nin düzlüğe çıkması için öncelikle hukuka geri dönmesi gerektiğini söyledi. Kuvvetler ayrılığının yok edildiğini, masumiyet karinesinin yok sayıldığını, insanların yargılamadan suçlu ilan edildiğini anlatan Prof. Dr. Yazıcı, yürütmenin kendisini yargı yerine koyduğunu belirtti.
Anayasa’nın iktidar tarafından defalarca ihlal edildiğini, 15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK’ların Anayasa’ya aykırı olduğunu ifade eden Yazıcı, “Hiç bir zaman hukuk bu kadar sistemli olarak ve bu kadar geniş bir kitleyi mağdur edecek kadar ihlal edilmemişti. Türkiye bütün bu sorunlarını ancak ve ancak hukuka geri dönerek çözebilir. Eğer hukuka geri dönmezsek hepimiz için çok karanlık bir gelecek var.” uyarısında bulundu.
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serap Yazıcı, Habertürk’te katıldığı ‘Teke Tek’ programında Fatih Altaylı’nın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Fatih Altaylı, ‘tek adam rejiminin’ neden olduğu hukuksuzlukları hatırlattı. KHK’lılar sorununa değindi. Ardından, “Sayın hocam, az önce AK Parti döneminin, özellikle 15 Temmuz sonrasının hukuksuzluk ortamının yarattığı mağdurlardan bahsettiniz. Bununla ilgili konuştuğunuz zaman ‘Bunlar f.töcüler değil mi’ gibi bir savunma geliyor. Hiç kimse Ortaçağ’dan bu yana ailesinden dolayı suçlanamaz.” dedi.
Bunun üzerine Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Serap Yazıcı şunları söyledi:
DARBE GİRİŞİMİ 1-2 GÜNDE BASTIRILDI, OHAL’E GEREK YOKTU
- Bizim Anayasa’mız 2. maddesinde hukuk devleti ilkesine yer veriyor. Çeşitli hükümlerinde de hukuk devletinin yaratılmasını sağlayan ilkere yer vermekte. Suç ve cezanın kanuniliği, masumiyet karinesi, cezanın şahsiliği, yargılaması ceza olmaz gibi kurallar, ilkeler var. Yine
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'5.Her bir alışveriş bir risk

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







