Milli Eğitim, okullara ve ihtiyaç sahibi öğrencilere yardıma yasak koydu


Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyenin 3 yıldır eksiği olan okullar ile bu okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere yaptığı yardımları durdurdu. Yardım yasağı ile 5 bin ihtiyaç sahibi öğrenci yardımdan, 14 bin öğrenci sağlık kontrolünden, 19 bin ihtiyaç sahibi öğrenci de kitap desteğinden mahrum bırakıldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yaşanan bu durumun çok tuhaf olduğunu belirterek, konuyu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya soru önergesi ile sordu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nin okullardaki faaliyetlerini durdurduğunu söyledi. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Çakırözer, Bakan Avcı'ya Tepebaşı Belediyesi tarafından 3 yıldır uygulanan ve okullara büyük altyapı olanakları sağlayarak, öğrencileri destekleyen 'Okullar Hayat Olsun' projesinin bu yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kaldırılmasının nedenini sordu.

Çakırözer, bizzat hükümetin başlattığı 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Tepebaşı Belediyesinin son üç yılda bölgesindeki okullara çok önemli yardımlar yaptığını anlattı. Çakırözer, şunları kaydetti: "Belediye okullar için temizlik için personel ayırdı. 5 bin 265'inin diş sağlığı, 2 bin 676 öğrenciye kulak burun boğaz taraması, 4 bin 763 öğrenciye göz taraması yapıldı. Okulların birçoğuna tuğla örüldü, asfalt atıldı, bank verildi. Okullara toplam 2 bin 885 kez temizlik ekibi gitti. 45 okula projeksiyon aleti alındı. Maddi durumu iyi olmayan 5 bin öğrenciye bot ve mont yardımı, bin öğrenciye kıyafet yardımı yapıldı. 18 bin 700 öğrenciye İngilizce kitap seti verildi."

Ancak okullara büyük katkıda bulunan projenin son dönemde İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından askıya alındığını anlatan Çakırözer, "Sayın Bakan, belediyemizin çalışmalarına izin verilmemekte. Bunun gerekçesini açıklar mısınız?" diye sordu.

'GÖREVDEN ALINAN ÖĞRETMENLERİN MAĞDURİYETİ NE OLDU?'

Çakırözer, Eskişehir, İstanbul ve Ankara'da 'proje okullarında' görevden alınan öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi için hangi adımların atıldığını da gündeme getirerek bu durumun akıbetini Bakan Avcı'ya sordu. Çakırözer, hükümeti eleştiren bildiri yayınlayan akademisyenler hakkında adli ve idari soruşturma açılmasını da eleştirdi. YÖK Başkanı'ndan bu konuda aydınlatıcı bilgi vermelerini istedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Milli Eğitim, okullara ve ihtiyaç sahibi öğrencilere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER