Mogherini: IŞİD ve El Nusra'ya karşı Suriye'deki diğer güçler birleşmeli


AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, terör örgütü IŞİD'in yenilgiye uğratılabilmesi için bölgesel ve uluslararası aktörlerin birlikte hareket etmesinin yanı sıra Suriyeli güçlerin de birlik içinde olmasının önemine dikkat çekti.

Ankara'da düzenlenen Türkiye-AB Bakanlar Siyasi Diyalog Toplantısı'na verilen arada açıklama yapan Mogherini, Suriye'deki güçler arasında ateşkes ilan edilmesi ve bu güçlerin IŞİD'e ve El Nusra'ya karşı birleşmesini istedi.

Mogherini, Irak'ta ise IŞİD'e karşı Sünni aşiretlerle Hıristiyan ve Ezidilern de birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Mogherini, Avrupa Birliği için Ortadoğu'da çoğulculuk ve birlikte yaşamın çok önemli olduğunu ifade etti.

Federica Mogherini, Suriye'de geçiş süreci başlatılırken buna paralel olarak insani durumun iyileştirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye ile AB arasında mülteci krizine karşı ortak mücadelenin çok önemli olduğunu fakat ikili ilişkilerin kapsamının çok daha geniş olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin mültecilere ev sahipliği konusunda büyük bir iş başardığını ifade eden Mogherini, AB'nin de bu konuda Ankara'ya yardım etmesi gerektiğini vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Mogherini: IŞİD ve El Nusra'ya karşı Suriye'deki diğer... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER