Mozambik'te bulunan parça kayıp Malezya uçağına ait olabilir


Yaklaşık iki yıl önce 239 yolcu ve mürettebatla kaybolan Malezya uçağına ait olduğu tahmin edilen bir enkaz parçasının Doğu Afrika ülkesi Mozambik'te kıyıya vurduğu iddia edildi. Bulunan parçanın uçağın kuyruğunda yer alan yatay stabilize olduğu açıklandı.

Kuala Lumbur – Pekin seferini yapan Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçak 227 yolcu ve 12 mürettebat ile 8 Mart 2014'te radarda kaybolmuştu.

AFP'nin haberine göre kıyıya vuran parçanın inceleme için Avustralya'ya götürüleceği belirtildi.

Malezya Ulaştırma Bakanı Liow Tiong Lai ilk bilgilerin parçanın 'yüksek ihtimalle' Boeing 777'ye ait olabileceği yönünde olduğunu duyurdu.

Avusturalya Ulaştırma Bakanı Darren Chester parçanın yaklaşık bir metre uzunluğunda olduğunu bildirdi. Yazılı açıklama yapan Ulaştırma Bakanı, "Parça Avusturalya'ya sevkedilecek ve orada Avusturalyalı, Malezyalı ve uluslar arası uzmanlarla incelenecek." ifadesini kullandı. Chester parçanın dalgalar aracılığıyla geldiği bölgenin uçağın düşmüş olabileceği bölgeyle uyumlu olduğunu söyledi.

Uzmanlar, Temmuz ayında Hindistan Okyanusu'ndaki Reunion adası kıyısına vuran MH370'in kanadına ait bir parçayı kaybolan uçağa ait bulunan ilk parça olarak teyid etmişti.

Amerikan NBC televizyonu yeni parçanın MH370 üzerine yazılar yazan bir blogger tarafından bulunduğunu açıkladı. Mozambikli yetkililer parçanın kendilerine blogger Blaine Gibson tarafından teslim edildiğini açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Mozambik'te bulunan parça kayıp Malezya uçağına ait olabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER